Nieuws

20-11-2021

Op zaterdag 20 november organiseert Team99 een Opstapdag in Schaijk. Op deze opstapdag kunt u zelf ervaren hoe het is om met het zijspan te rijden. Aansluitend vieren we de afsluiting van het mooie seizoen 2021. De opbrengsten van de consumpties en de aanwezige frietkar komen geheel ten goede aan het Team.

16/10/2021 & 17/10/2021

Oss

Op het circuit de Witte Ruysheuvel in Oss vindt de Grand Prix zijspannen plaats. Doelstelling voor deze GP van Team99 is de 11e positie in de stand om het wereldkampioenschap zijspancross 2021 te verbeteren naar een plek in de top 10. 

Op zaterdag begon de dag met een vrije training waarbij team99 een 4de tijd wist neer te zetten binnen de A-groep. Dit beloofde veel goeds voor de rest van het weekend. Tijdens de tijdtraining behaalde we een nette 6de plaats in de A-groep waardoor we zaterdagmiddag, tijdens de 1e manche in dit sterke startveld, als 11de naar het starthek mochten rijden. Het circuit was nat en ook het startterrein bevatte veel diepe sporen. Team99 kwam hierdoor na het vallen van het starthek niet meteen goed van zijn plaats maar wist uiteindelijk toch als 13e door te komen. Tijdens een spannende manche wist Team99 op te klimmen naar een 9e plaats. Er werd gestreden om de 8e plaats met Leferink/Beleckas toen we getroffen werden door een steen tussen het voorwiel waardoor we twee plaatsen terugzakten. Uiteindelijk eindigde we op een 11e plaats maar daardoor werden wel voldoende WK-punten binnengehaald om deze dag af te sluiten op een verdienstelijke 10de plaats in de stand om het Wereldkampioenschap. 

Op zondag moest er door Team99 serieus gestreden worden om deze 10e plaats vast te houden.

In de 2e manche kwam Team99 na een redelijke start door op een 15e plaats. Dit bleef een ronde of drie zo en toen wisten we aantal plaatsen op te schuiven. Liggend op de 12e plaats sloeg de motor af waarna we aan een inhaalrace moesten beginnen en uiteindelijk op een 13e plaats over de finish kwamen. 

De 3e manche was nodig om de 10e plaats in de eindstand zeker te stellen, in de stand lagen Team99 en hun directe concurrenten maar een paar punten uit elkaar. Team99 lag nl. maar 6 punten voor op nummer 11. Dit was dus echt spannend.

Na de start van de 3e manche waar ook nog een crash plaatsvond kon Team99 als 15e aan de strijd beginnen. Een spannende manche volgde waarbij de directe concurrenten door iedereen goed in de gaten werden gehouden en er volop gerekend werd hoe het met de voorsprong van Team99 zou zijn als de finishvlag zou vallen. We wisten deze manche uiteindelijk op een knappe 14e plaats te finishen, in de dag uitslag zijn we op plaats 13 geëindigd.  

Hierdoor is Team99 op de 10e plaats geëindigd in de eindstand van het WK zijspancross 2021. Team99 heeft het doel voor 2021 bereikt.  We willen het hele ondersteunende team, alle sponsoren, leden van de club van 50 en andere supporters bedanken voor hun geweldige steun!


Doordat de wedstrijd van aankomende zondag, de ONK van Varsseveld is afgelast zit het seizoen erop voor Team99. Een mooi seizoen met een moeilijke start door de Covid situatie maar met een super eind. Thom en Robbe  zijn dit jaar geëindigd op de 8ste plaats in het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Goede eindresultaten waar we als Team trots op kunnen zijn. Nu dat het seizoen erop zit kunnen we ons gelijk weer gaan focussen op seizoen 2022, waarin het doel is om weer stappen te zetten richting de top van het Wereldkampioenschap. We zijn dan ook blij om te kunnen mededelen dat Team99 volgend jaar in de zelfde samenstelling verder zal gaan. In 2022 dus weer Team99 met Thom van de Lagemaat en Robbe de Veene. Namens heel Team99 en mijzelf (Thom) wil ik iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor jullie steun aan Team99. Zonder jullie steun hadden wij hier nooit kunnen staan. 

09/10/2021

GP Kramolin (Tsjechië)

De 3de wedstrijd voor het wereld kampioenschap op het programma in het Tsjechische Kramolin. De baan in Kramolin is een super mooie maar uitdagende baan: Veel hoogte verschillen, grote op en afsprongen, harde ondergrond en leuke tafeltjes. 

De vrijetraining op zaterdag ochtend verliep soepel, de baan werd verkend, alle bulten werden gesprongen en Thom en Robbe konden met een goed gevoel beginnen aan de kwalificatie training. In deze kwalificatie training zet Team99 een mooie tijd neer wat ons een tevreden 9de plaats in de groep opleverde. 

Eerste manche: Na een redelijke start vanaf de 2de rij kwamen we de eerste ronde op P19 door. Door een goede snelheid aan te nemen konden we ons snel opwerken naar P15. Vanaf hier was er een redelijk gat naar P13 en P14. We wisten in de slotfase van de wedstrijd dit gat dicht te rijden maar helaas was er geen tijd meer over om nog een aanval in te zetten op deze plaatsen en finishten we op P15. We waren tevreden over de manche maar hadden graag een aanval willen doen op P13.

Tweede manche: We hadden een super goede reactie aan het start hek (vanaf de tweede rij) maar doordat van Luchene-Bax mis schakelde op het start terrein en even stilvielen kwamen we als 17de de eerste ronde door. Het rijden ging deze manche echter super en we wisten ons door een paar mooie inhaal acties op te werken naar P12 waar we de race ook op finishten. 

Derde manche: Een super slechte start en begonnen we bijna als laatste aan de race. We wisten ons snel op te werken naar P16 maar het gat naar het groepje van P10 tot P15 was helaas te groot geworden en dit kregen we niet meer dicht gereden en finishten we de race op P15.

Totaal zijn we dit weekend geëindigd op P15 en in het kampioenschap staat Team99 nog steeds op de mooie 11deplaats met 6 punten achterstand op P10. Tijdens de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap in Oss zullen we er alles aan gaan doen om deze top 10 plaats te bemachtigen. 

25/09/2021

GP Lange (Estland)

In dit weekend stond de 2de wedstrijd voor het wereldkampioenschap op het programma op de baan van Lange in Estland. Op woensdag avond vertrok Team99 aan de 2124 KM durende reis naar de cross baan. Een avontuur op zich, een mooi avontuur!

In Lange kwamen we op een super mooie crossbaan en Club aan. Helaas was het weer alleen niet zo goed geweest in de voorbijgaande week waardoor de baan heel erg nat was.
Zaterdag ochtend had Team99 wat opstart problemen. Doordat de ontsteking in de eerste ronde van de vrijetraining kapot ging werd er maar een halve ronde getraind door Thom en Robbe. Ondanks dat wisten we tijdens de Kwalificatie training een paar uur later een mooie 8ste tijd neer te zetten.

Eerste manche: In de Eerste ronde gebeurde er veel. Er waren 2 grote opstoppingen waar Thom en Robbe niet heel gemakkelijk doorheen kwamen. Na de eerste ronde lagen we op P15 door een mooi tempo te rijden wisten we ons gedurende de race op te werken na P11. Super manche!

Tweede manche: Na een redelijke start hadden we in de 3de bocht pech dat de rijder voor ons viel, hier reden wij helaas boven op waardoor we de race op P22 moesten starten. Na een strakke manche met mooie inhaal acties wisten we de manche op P12 te finishen. Over het rijden waren we super tevreden.

Derde manche: De reactie van Thom aan het start hek was super, helaas reden we halve wegen het startterrein in een dicht geschoven modder spoor waardoor we ineens helemaal stil stonden. We moesten de race dus letterlijk vanaf de laatste plaats beginnen. We hebben ons uiterste best gedaan maar kwamen niet verder dan P14 in de laatste manche. Totaal leverde dit ons een 11de plaats op.

Na dit super weekend met een mooi tempo en prima uitslagen is Team99 opgeklommen naar P11 in het wereldkampioenschap. Iets waar we trots op mogen zijn al zeggen we het zelf.

04/09/2021  & 05/09/2021

ONK Berghem & FFM Brou

Een druk weekend voor Team99 op het programma. Op zaterdag de tweede wedstrijd van het ONK in Berghem en op zondag de vierde wedstrijd van het Franse kampioenschap in Brou, wat 600 KM van Berghem af ligt. 

ONK Berghem: Het was niet onze beste dag in Berghem. Doordat in de eerste manche de dop van radiateur afschoot stonden we met de motor aan de kant en noteren we een DNF voor deze manche. Gelukkig bleef de schade beperkt tot  geen punten.

De tweede manche ging gelukkig een stuk beter. Na een slechte start kwamen we na drie ronden in ons ritme en reden we een prima inhaal race. We zijn de manche op P8 gefinisht. 

In het kampioenschap zijn we door de DNF helaas afgezakt naar P9. Aankomende zondag tijdens de derde wedstrijd voor het ONK in Lierop gaan we ons uiterste best doen om weer op te klimmen. 

FFM Brou: Direct na de wedstrijd in Berghem vertrokken Thom, Robbe en Jeson met de door T&T Gevelreiniging beschikbaar gestelde bus richting Brou Frankrijk. Na veel kilometers en een korte nacht stond zondag de vierde wedstrijd voor het Franse kampioenschap op het programma. Team99 verdedigd hier de 6de plaats in het kampioenschap en we waren erop gebrand om op deze mooie harde baan goede resultaten neer te zetten. 

Het rijden ging de hele dag super goed. Elke ronde gingen we makkelijker en sneller rijden en er werden mooie inhaal acties gemaakt, het gevoel zat dus goed. Door slechte starts in de eerste en tweede manche moesten Thom en Robbe de races van plaats 17 en 19 beginnen. In de eerste en in de tweede manches kwamen we hierdoor niet verder dan twee keer een 9de plaats. De derde manche gingen we eindelijk goed van start. De race werd begonnen op plaats 8. In de eerste twee ronden wisten Thom en Robbe zich op te werken naar plaats 5. Helaas hadden we in de laatste ronde nog een kleine valpartij waardoor we de 5de plaats moesten afgeven aan Team van Werven van de Boogaart en kwamen we als 6de over de finish. 

Totaal sloten we de dag af op een 7de plaats. In het kampioenschap staat Team99 nog steeds op een mooie 6deplaats. Helaas staan we aanstaande zondag niet aan de start staan bij de laatste wedstrijd in St d’Angely omdat dan de ONK van Lierop op het programma staat. 

21/08/2021  & 22/08/2021

GP Jinin

Voor dit jaar is er door de FIM en WSC een nieuw format gemaakt wat betreft het aantal manches. Tijdens het GP weekend worden nu 3 manches verreden tellend voor het wereld kampioenschap. Op zaterdag worden de vrije training, kwalificatie tijd training en de 1e manche gereden. Op zondag een Warm-up training, 2e manche en de 3e manche.

De vrije training werd door Thom en Robbe gebruikt om het circuit te verkennen. Het circuit van Jinin is door de hoogte verschillen, mooie schansen, afhangende bochten en de harde ondergrond een uitdagend circuit. Het gevoel op de motor was gelijk goed.

In de kwalificatie tijd training ( Groep A en B ) is het de bedoeling om één snelle ronde te rijden en daarmee een mooie start positie te mogen kiezen achter het starthek voor de races van het weekend. Er werden verschillende rondes gereden maar deze waren niet geheel foutloos waardoor we niet tevreden waren met de op dat moment behaalde 8e tijd. In de laatste minuten van deze training wilde we de tijd nog verbeteren maar dat ging helaas mis. In een snelle linkse bocht hapte het voorwiel in een opgedroogd modder spoor en werden we op hoge snelheid gelanceerd. Zowel Thom als Robbe hadden hier flink wat pijntjes aan over gehouden. De races moesten op het tandvlees gereden worden.

In de 1e en 2e manche werd er door Team99 goed gestart, door een goed tempo te rijden werd er gestreden rond plaats 10, in de slotfases van de manches moesten Thom en Robbe iets inleveren kwa tempo omdat ze last kregen van de pijn van de valpartij. Twee keer werd er gefinisht op de 13de plaats. Tijdens de 3de manche moest er na een slechte start vanaf plaats 24 een inhaal race worden gereden. Thom en Robbe werden afgevlagd op plaats 15 strak achter de nummers 13 en 14.

Met de 14e plaats totaal en 22 WK punten kunnen we zeggen dat we (toch) een goede GP wedstrijd hebben gereden.

De 2de GP wedstrijd van seizoen 2021 in Oss is uitgesteld naar 16 en 17 oktober. Dat betekend dat op 25 en 26 september de 2de GP wedstrijd op de planning staat op het circuit van Lange in Estland.

15/08/2021 

MCLB Oostrozebeke

Een mini GP met bijna 20 teams die volgende week ook aan de start staan op de GP in Jinin.

Door een stevige crash in de eerste ronde begonnen we de race met een ronde achterstand. Daarna zat het tempo er goed in en hebben we de rest van de manche als goede training kunnen gebruiken. In de tweede manche waren we in strijd voor P6, helaas werd na vier rondes de dodemans stekker eruit getrokken door een kluit grond waardoor we 2 plekken verloren.

Eerste Manche: P15

Tweede Manche: P10

08/08/2021 

Belgisch Kampioenschap Rijkevorsel

Wedstrijd om het ritme erin te houden. Door twee slechte starts en een klein foutje de volgende uitslagen:

Eerste Manche: P7

Tweede Manche: P6

Door het rijden van deze wedstrijd op de typische, lastige en zware Belgische baan hebben we toch veel geleerd.

03/07/2021 

ONK Oldebroek

Eerste Manche: P8

Tweede Manche: Super race gereden van P10 naar P5.

Dag-totaal: Super mooi resultaat P3! Tevreden en zeer blij.

30/06/2021 

Zondag 27 juni stond de 2e wedstrijd van het FFM Franse Kampioenschap op het programma voor Team99 in Blargies. Een mooi typisch Frans baantje met harde ondergrond, veel hoogteverschillen en veel stenen. Door de regen die er gevallen was in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd was de baan flink aangetast, hierdoor kwamen er gemene vieze sporen en knippen in de baan te liggen. Na een sterk optreden tijdens de 1e wedstrijd in Huismes was Team99 erop gebrand om ook tijdens de 2e wedstrijd een mooi resultaat neer te zetten.

Tijdtraining: Wij werden ingedeeld in groep A voor de trainingen. In de tijd training heeft Team99 een 4e tijd neergezet. Dit betekende dat we in de 1e manche als 8e naar het hek mochten.

Eerste Manche: Helaas door een slechte start kwamen we in het gedrang te zitten in de eerste bocht. Hierbij vielen we om waardoor Thom zijn knie overstrekte daardoor kon er niet gelijk weer opgestapt worden. Eenmaal weer op de motor met inmiddels 1 ronde achterstand. In onze eerste ronde kwamen Bax en van Luchene voorbij (de nummers 1 en 2 van de race op dat moment) daarna hebben we eigenlijk een super tempo weten te vinden en ging het rijden super. De nummer 3 Prunier kwam nauwelijks dichterbij. Uiteindelijk werd de race op een 17e plaats afgesloten. Helaas niet wat we verwacht hadden maar toch tevreden over de snelheid.

Tweede Manche: Super start! Door een klein foutje in de eerste bocht als 5e de berg op naar boven. Het rijden ging super en snel werd er een actie gemaakt om te proberen P4 over te nemen. Door een foutje bij deze inhaalactie verloren we 2 plekken. Een mooi tempo en met 3 mooie inhaal acties wisten we uiteindelijk toch op te klimmen naar P4. In de laatste 3 ronden kwam van Werven dichterbij, maar acties van hun hebben we kunnen afslaan en zijn we als 4de over de finish gekomen.

Derde Manche: P5 met de start en alleen van Luchene voorbij moeten laten gaan. De gehele race in strijd geweest met Prunier maar helaas geen geslaagde aanval in kunnen zetten. Met als reslutaat 6de over de finish.

Dag-Totaal: Ondanks de valpartij en de slechte uitslag in de eerste manche zijn we 7e geworden in het dag-totaal. In de tussenstand voor het Franse Kampioenschap staan we op een 7e plek met maar een klein verschil naar plek 5 en 6.

Aankomend weekend staan er voor team99 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag 03-07 staat de eerste wedstrijd voor het Open Nederlandskampioenschap (ONK) op het programma in Oldebroek en zondag 04-07 staan we aan de start bij de MCLB wedstrijd in Tielt (Belgie). Bij beide wedstrijden is publiek welkom. Wij zorgen dat de koffie klaarstaat.

Helaas hebben we ook wat minder nieuws betreft 2 GP wedstrijden, helaas zijn de wedstrijden in Strassbessenbach ( Duitsland ) en Roggenburg ( Zwitserland ) gecanceld.

Kaarten voor de wedstrijd in Oldebroek zijn te koop via https://online.eventgoose.com

01/06/2021 

Door het Coronavirus is de start van het wereldkampioenschap uitgesteld en zijn er vele wedstrijden afgelast. Maar er is een lichtpuntje voor Team99. Het team heeft namelijk besloten om deel te gaan nemen aan het Franse kampioenschap.

Op zondag 13 Juni zullen Thom en Robbe hun eerste wedstrijd van het Franse kampioenschap rijden in Huismes. De kalender van het Franse kampioenschap ziet er als volgt uit:

13 juni     -Huismes

27 juni    -Blargies

11 juli      -Frotey-les-Vesoul

5 sept     -Brou

12 sept    -Saint-Jean-dÀngely

Thom en Robbe hebben de afgelopen maanden alles behalve stil gezeten. Naast de vele conditie trainingen hebben we ook vele meters gemaakt op de motor. Samen met deze Franse wedstrijden hopen wij volledig klaar te zijn voor het GP seizoen die na het uitstellen door het Coronavirus op 1 Augustus 2021 van start gaat in Strassbessenbach Duitsland. Na de veranderingen ziet de kalender voor de GP wedstrijden er zo uit:

1 aug       -Strassbessenbach ( Duitsland )

15 aug      -Lange ( Esland )

22 aug     -Jini ( Tsjechie )

29 aug     -Roggenburg ( Zwitserland )

19 sept     -Oss ( Nederland )

26 sept    -Rudersberg ( Duitsland )

10 okt      -Kramolin ( Tsjechie )

Wij hopen dat deze wedstrijden allemaal door kunnen gaan. We gaan er voor zorgen dat wij als Team99 er klaar voor zijn om goede resultaten te behalen.

Wij willen al onze sponsoren die dit mogelijk maken nogmaals bedanken voor de steun en het vertrouwen in Team99.