Nieuws

ONK Oldebroek

De 2e wedstrijd van het ONK was in het Gelderse Oldebroek een mooie en nette entourage maar een loodzwaar zand circuit met diepe sporen en gaten en misschien wel iets te veel geprepareerd voor de solo crossers voor 2e paasdag. Uiteindelijk had bijna iedereen daar wel wat last van en dat was ook wel te zien tijdens alle wedstrijden aan het vele wapperen van de gele vlaggen. De vele deelnemers zowel in de Cup als in de ONK Klasse maakte het voor de vele toeschouwers vermakelijke wedstrijden om naar te kijken.

De training/tijdtraining ging Team99 als een van de eerste van de 36 aangemelde teams het circuit op en zetten een mooie 7e tijd neer.

Eerste manche P24: Vanaf de buitenkant een goede start en rijdend op een 10e plaats ging al snel de snelheid eruit doordat Thom niet meer op de motor vertrouwde. De voor schokbrekers deden niet wat ze moesten doen en maakte het een zware race. In de laatste ronde kwamen Thom en Robin ook nog vast te staan waardoor er nog meer plaatsen verloren gingen.

Tweede manche P21: Na het vervangen van de schokbrekers en de nodige aanpassingen aan de motor gaan we opnieuw van start. Met weer een prima start en een goede race liggend op plaats 9 gaan Thom en Robin in gevecht voor plaats 8 met Team van de Boomen – van de Wiel. Helaas rijden die zich vast en omdat Thom en Robin in hetzelfde spoor rijden komen zij ook stil te staan. Dit was een naar diep spoor waardoor ze bijna een ronde vast hebben gestaan en de mooie uitslag verloren zagen gaan. Het rijden in deze manche en de snelheid waren goed en daar zijn we zeker tevreden mee. Het was niet de beste dag qua uitslagen maar toch tevreden over het samenspel en rijden van Thom en Robin.

De komende weken gaan we ons voorbereiden en trainen voor de 1e GP die verreden zal worden op 20 en 21 april in Alqueidão Portugal. We houden jullie op de hoogte. Iedereen namens Team99 van de Lagemaat – Könst bedankt voor de support! En Joyce Kleissen bedankt voor de mooie foto’s en collages.

Vooruitblik seizoen 2024:

ONK Oss
Het nieuwe seizoen staat voor de deur! Aankomende zaterdag trappen we af met het eerste ONK van het seizoen op de Witte Ruijsheuvel in Oss. Daarmee beginnen we gelijk met een thuiswedstrijd op de mooie crossbaan van Oss, die hemelsbreed 5 kilometer van de werkplaats van Team99 vandaan ligt. Een mooie eerste wedstrijd!

Vooruitblik seizoen
Thom zal dit jaar zoals jullie weten aan de start komen met een nieuwe bakkenist in de persoon van Robin Könst. Voor Robin een nieuwe stap in zijn carrière als bakkenist. Waar hij tot vorig jaar uitkwam in de NK-klasse, wacht hij dit jaar met Team99 zijn opwachting bij de wedstrijden voor het WK. Thom en Robin hebben in de afgelopen weken zoveel mogelijk rijmeters op de motor gemaakt. Alhoewel de weersomstandigheden dit soms wat uitdagend maakte, is het Team99 toch gelukt om 5 trainingsdagen af te ronden.

Het rijden op de zandbanen gaat lekker. Elke keer wordt het gevoel op de motor beter en gaat de snelheid van het rijden omhoog. Robin maakt snel stappen in goeie richting, wat hem en het gehele team een goed gevoel geeft. We kunnen dan ook zeggen dat we klaar zijn voor de seizoenstart.

Na de eerste wedstrijd in Oss, zullen Thom en Robin hun focus verleggen naar het rijden op een harde baan. Er staan verschillende trainingsweekenden in Duitsland en Frankrijk op het programma. Hiermee hopen we ervoor te zorgen dat we helemaal klaar zijn voor de start van het WK-seizoen, die van start zal gaan op 20 en 21 april in Portugal.

In het tabblad Kalender staat de kalender van Team99 voor 2024. Daarin staan alle wedstrijden van wereldkampioenschap en Open Nederlands Kampioenschap. Team99 heeft op dit moment de intentie om al deze wedstrijden te gaan rijden. Gaandeweg het seizoen kan er natuurlijk wel nog altijd een wedstrijd aan de kalender worden toegevoegd of eventueel worden gewisseld met een wedstrijd in Duitsland of Frankrijk. Mocht dit het geval zijn, dan houden wij jullie natuurlijk altijd op de hoogte door middel van onze social media pagina’s, onze Newsfeed-mail en de groepsapp.

Hopelijk zien we jullie allemaal aankomende zaterdag in Oss voor de eerste wedstrijd.
De koffie en een drankje staat klaar!

Opstapdag Team99 18 november 2023

Afgelopen zaterdag was de Team99.NL opstapdag en tevens afsluiting van seizoen 2023. We kunnen ondanks het slechte weer, de vele regenval met zijn allen terug kijken op een zeer gezellige en geslaagde dag! Zowel de opkomst van de collega zijspannen en opstappers als bezoekers was zeer goed. Van jong tot oud hebben vele ronden mee kunnen rijden in de aanwezige zijspannen.

De foto’s die gemaakt zijn door Rochelle den Haak Fotografie staan op onze Facebook pagina.

Team99 wil iedereen bedanken voor zijn of haar inzet dankzij jullie is het wederom een geweldige dag geweest!

Deze geweldige dag is mede mogelijk door;

HJ Metaal Vianen
Fam. Peters Schaijk
Dicky Kers
Rogér van de Lagemaat
Daniëlle Baars
Jeno Martens Kraanverhuur Schaijk
Toonen Partyverhuur Schaijk
Verscombi Eindhoven
Leo van de Lagemaat Geldermalsen
Loonbedrijf Peter Loeffen Schaijk
EG Group / Texaco
Kouwenberg Infra Schaijk
De Louw Food Schaijk
Bouwbedrijf Peter Peters Schaijk
Lamotec Culemborg
Terraskacheltje.nl
VDB Tent verhuur
Kids & Sidecars
Dj Sven
Rochelle den Haak Fotografie
Luuk Notten LN Media
Collega zijspannen
Vrijwilligers t.b.v. Team99

Volgend jaar gaan we zeer zeker weer ons best doen om een nieuwe opstapdag te organiseren. Bedankt voor u komst en uw support in 2023 en tot volgend jaar!

Grand Prix Castelnau-de-Lévis Frankrijk

De laatste Grand Prix en ook de laatste wedstrijd van het seizoen stond afgelopen weekend op het programma. We waren te gast op het mooie Zuid-Franse circuit van Castelnau-de-Lévis en wel een heel speciaal harde ondergrond circuit met veel en mooie springbulten, grote hoogte verschillen en een hoge snelheid. Dit met de stralende zon 30 graden plus en het vele aanwezige publiek waren de ingrediënten voor een echte finale wedstrijd en de ontknoping van de wereldtitel.

Zaterdag: Met de training om 10 uur was het zonnetje al heerlijk aan het schijnen en reden Thom en Han vele ronden om het circuit en het vele springen te verkennen. In de tijdtraining werd er weer veel gereden en een goede 7e tijd gezet. De kwalificatie race wisten ze na een prima start en een constante race te rijden als 6e over de finish te komen. Dit bracht ons de 11e startplaats voor de wedstrijden van zondag. 

Eerste manche: P10
Na een prima start begonnen Thom en Han de wedstrijd rond de 15e plaats en gelijk werd er een goed tempo gereden. Al snel wisten ze team Weijers van der Putten te passeren waarna de hele wedstrijd gestreden werd met team Hamard Hupon om uiteindelijk na bijna 40 minuten wedstrijd te finishen als 10e. Tevreden met deze race en uitslag werden mens en machine weer klaar gemaakt voor race 2.

Tweede manche: P12
Na een wat mindere start werd er een iets moeilijkere race gereden dan de eerste manche. Na tweede ronden zat het goede ritme er weer in en werden er al snel veel plaatsen goed gemaakt. De laatste 5 ronden werd er hevig gestreden met Team Devoldere Tourbier om plaats 11, deze wisten het Thom en Han erg moeilijk te maken en alle pogingen om in te halen af te slaan en meer dan de 12e plaats zat er niet in.

In het dag klassement finishte Team99 op een mooie 9e plaats een super mooie afsluiting van dit seizoen. In het Wereld kampioenschap is Team99 geëindigd op de 13e  plaats waar we zeer tevreden over zijn.

Terug kijkend naar dit pittige seizoen met 28 manches onder vele verschillende omstandigheden had er misschien iets meer ingezeten. Twee keer geen start in Engeland door een blessure van Thom en één keer uitgevallen met motor probleem was daar de oorzaak van.

De nieuwe kampioenen team Marvin VanLuchene en Nikolas Musset proficiat met het behalen van de wereldtitel. Na het overbrengen van onze felicitaties werd gestart aan de toch wel lange reis terug naar huis.

Wij zijn trots op de coureurs, monteurs Patrick, Jeson en Raymond die keer op keer zorgde dat alles op en top en op tijd klaar stond en op iedereen die Team99.nl dit seizoen compleet maakte.
Wij gaan even in rust en dan al weer snel aan de voorbereidingen voor volgend seizoen beginnen. Iedereen bedankt voor de steun en support op welke manier dan ook.

ONK Lierop

De laatste wedstrijd in Lierop tellend voor het Open Nederlands Kampioenschap seizoen 2023. Het zware zand circuit en de daarbij heerlijke zonnestralen maakte het al tot een prachtige finale dag.
Met de training en tijdtraining was het circuit nog redelijk vlak en werd er door Thom en Han lekker gereden en een 7e tijd geklokt.

Eerste manche: P10 Er werd redelijk gestart en stevig gestreden. Na verschillende teams te hebben gepasseerd raakte Thom en Han Team van de Boomen -van de Wiel en zakte terug naar plaats 12. Als 10e finishte Thom en Han en waren er van overtuigt dat er met wat minder pech een veel betere uitslag was geweest.

De tweede manche: P6 Een goede start met na drie ronden rijden en strijd rond plaats 8/9/10 viel team Leferink waar Thom en Han boven op stonden en daardoor terugvielen naar plaats 15. Na een rondje het ritme weer te hebben gevonden ging de snelheid er vol op. Ronde naar ronde werden er teams gepasseerd en finishte ze op een super 6e plaats.

Een goede afsluiter van het ONK seizoen met een 8e plaats als eind resultaat.

Grand Prix Rudersberg Duitsland

Afgelopen weekend stond de voorlaatste GP van het seizoen op het programma in het Duitse Rudersberg. Een technische en fysiek uitdagend circuit in combinatie met de wederom warme weersomstandigheden maakte er een zwaar weekend van. 

Zaterdag: In de vrije en tijd training werd er vele ronden gereden en lag de focus vooral op de enorme springschansen. Wel, niet of slecht springen is op dit circuit zeer bepalend voor de ronde tijd. Tijdens de kwalificatie race werd er slecht gestart mede doordat de koppeling niet vrij kwam bleef de motor niet stil staan en moest er alles aan gedaan worden om niet vast onder het starthek te blijven staan. Na 2 moeizame eerste ronden vonden Thom en Han het goede ritme te pakken en wisten ze vanaf de laatste plaats zich op te werken naar de 8e plaats. Dit betekende een mooie plaats op de eerste start rij voor de wedstrijden van zondag. 

Eerst manche: DNF Na wederom een mindere start werd er sterk gereden door Thom en Han in deze manche. De ene na de andere inhaalactie werd volbracht. Na 20 minuten wedstrijd te hebben gereden in strijd om P13 liep het motorblok vast en was het einde race. Er moest even stevig gewerkt worden door het team om de motor precies op tijd voor de 2e manche klaar te krijgen. 

Tweede manche: P11e  Na een goede start zaten Han en Thom gelijk rond plaats 15. Door sterk en een goed tempo te rijden wisten ze zich op te werken naar de 11e plaats en zo ook de wedstrijd te finishen.  

Ondanks de tegenslag van de eerste manche ging Team99 met een tevreden gevoel naar huis. Er was goed gereden de snelheid en techniek was goed en met de 15e plaats in het dag totaal staat Team99.nl nog steeds 13e in het wereldkampioenschap. Hopelijk kunnen we dit goede gevoel meenemen naar aankomend weekend, zondag staat de ONK een thuis wedstrijd voor Han in Lierop op het programma. Tot op de koffie! 

Grand Prix Loket Tsjechië

Voor de 12e  wedstrijd van de GP kalender waren we te gast op het mooie circuit van Loket in Tsjechië. Dit was de eerste keer dat er weer gereden werd na het oplopen van Thom zijn rugblessure tijdens de GP van Engeland. De twee weekenden rust en bezoeken aan de fysiotherapeut en chiropractor waren zichtbaar goed geweest voor Thom. Gelukkig is het met deze blessure allemaal goed gegaan en hebben we in Loket volle bak kunnen strijden voor de punten. Vrijdag na het opbouwen van de team truck en de laatste puntjes aan de motor wisten we al dat het een zwaar weekend zou worden, de temperaturen tussen de bergen van Loket liepen namelijk op naar 32 en ++ graden. Rond 16 uur knalde er een geweldige regenbui uit wat niet slecht was voor het circuit was maar wel het rennerskwartier blank zette. De zaterdag en zondag waren voor de coureurs met temperaturen rond de 35 graden weer erg heet maar voor het publiek een goede basis voor mooie wedstrijden.

Zaterdag: Vanaf het begin van de eerste vrije training zaterdag om 10 uur in de A groep hadden Han en Thom een goed gevoel op de motor en zat de snelheid er goed in. In de Pre-kwalificatie training na wat aanpassingen aan de motor werd er een goede 6e tijd gereden en tijdens de Kwalificatie race ging het nog beter. Na een goede start werd er flink gestreden om de plaats 4,5,6  en wisten Thom en Han de wedstrijd op de 4e plaats te finishen. Dit gaf het team een goed gevoel voor de wedstrijden van zondag en voor een goed te kiezen startplaats voor de beide manches.

Eerste manche: P16e
Helaas moesten ze de wedstrijd vanaf de laatste plaats beginnen, de start in de middenveld was prima maar in het gedrang in de eerste haakse bocht viel de motor stil. Met een kleine achterstand begonnen Thom en Han aan de wedstrijd als 29e. Het rijden en de snelheid ging de gehele manche goed maar Thom en Han moesten van ver komen. Tot aan de finish werd er flink gereden en gestreden wat uiteindelijk resulteerde in de 16e plaats.

Tweede manche: P13e
Na een redelijk goede start, moesten ze helaas de wedstrijd toch weer als laatste beginnen. In de tweede bocht reden 2 teams tegen elkaar aan waar Han en Thom bovenop knalde en de motor weer afsloeg. Na weer als laatste te vertrekken werd een super manche gereden en wisten ze met een goed tempo en inhaalacties als 13e over de finish te komen. Dit bracht ons ook als 13e in de totaal uitslag van dit weekend en doordat er in Engeland geen punten zijn gehaald ook 13e in het kampioenschap.

We hebben een mooie snelheid laten zien in Loket. Helaas maakte onze eerste ronden van beide manches het erg lastig. De wedstrijd op zaterdag en het goede rijden en snelheid is waar het hele team super blij mee is en wat we meenemen naar de volgende wedstrijd: Een thuiswedstrijd ONK Oss zondag 3 september. Hopelijk zien we jullie allemaal daar, wij zullen zorgen voor koffie en een drankje.

Grand Prix Strassbessenbach Duitsland

Afgelopen weekend stond de 9de  wedstrijd van de WK kalender op het programma in het Duitse Strass Bessenbach. Na een jaar afwezigheid op de kalender waren we blij om weer terug te zijn op deze mooie klassieke zijspan Grand Prix. Het spectaculaire circuits met harde ondergrond gelegen op de berg aan de rand van het dorp was perfect geprepareerd en er waren weer veel teams en toeschouwers aanwezig. Het heerlijk zonnige weer zorgde voor een geslaagd evenement, zoals we het graag zien.   

Zaterdag: Ondanks dat er in de vrije en de tijdtraining geen slechte ronden gereden werden konden Thom en Han het juiste gevoel op de motor niet helemaal vinden. Tijdens de kwalificatie race was dit wederom terug te zien en Team99 reed een mindere race. Helaas kwamen ze niet verder dan een 12de plaats in de A kwalificatiegroep. We waren niet tevreden over deze moeizame zaterdag. Na de kwalificatie race werd er dan ook hard gewerkt en enkele veranderingen aan de motor gedaan. Tijdens de warm-up training op zondag ochtend merkte ze gelijk dat het  gevoel op de motor veel beter was.

Eerste manche: P16  
Na een prima start vanaf de tweede startrij kwamen we niet helemaal lekker door bocht 4 waar 2 teams in elkaar bleven steken. Als 23e  begonnen aan de race en door een goed en constant tempo te rijden finishte Thom en Han als 16e niet helemaal tevreden maar blij met de finish en de punten maakte het team zich klaar voor start 2.

Tweede manche: P12 
Na een redelijk start waren ze gelijk in strijd rond de 15e plaats. Al snel werden er een aantal teams gepasseerd en kwamen ze aan het achterwiel van Team Gordejev – vd Wiel. Dit team leverde veel tegenstand en de hele race werd er zeer sportief geprobeerd te passeren. Ondanks dat Thom en Han iets sneller waren lukt het niet om te passeren en na een supermooie strijd was de 12e plaats aan de finish een super uitslag.
Totaal werd het weekend afgesloten op de 14e plaats en in het kampioenschap een plaats opgeklommen naar 11.  

Op dit moment is Team99 onderweg naar de volgende 2 Grand Prix wedstrijden. In Noord-Ierland waar het zijspan circus nog nooit een wedstrijd voor het Wereld Kampioenschap gereden heeft. En weekend 2 zijn we in Engeland waar we al heel lang niet geweest zijn. Speciaal dus!  We houden jullie op de hoogte via de social-media en de groepsapp.

MON Geldermalsen

Even een weekje terug. We hadden nog niets geschreven over de MON wedstrijd in Geldermalsen zondag 9 juli. Soms is het wat druk en schiet dit er dan bij in. Makkelijk als je dan in het vliegtuig zit op weg naar Ierland dan is er ineens ruimte. Een wedstrijd van de MON op het thuis circuit Geldermalsen waar Thom zijn eerste cross meters maakte een aantal jaren geleden. 
Het was een prima gelegenheid om in alle rust supporters en sponsors te ontvangen. Het heerlijke weer (30 graden ongeveer) en geen extreme druk van de wedstrijd geeft het hele team een gemoedelijke rust. 
Deze wedstrijd reden Thom en Han ook met deze reden en als voorbereiding voor de drie opeen volgende Grand Prix wedstrijden.
In de eerste en tweede manche finishte ze na lekker gereden te hebben als 2e achter team Veldman-Lebreton die met dezelfde reden aan de start stonden. Team van der Veldt onze zijspan vrienden werden heel knap 3e. Erg mooi om de twin zo goed te zien rijden in de 2e manche die door een flinke regen bui het mooie harde circuit veranderde in een glijbaan. Al met al een leuke en gezellige dag. Lekker gecrosst en gezellig met iedereen gebabbeld en wat gedronken en ook lekker weer op tijd thuis.

Grand Prix Lommel België

De 8ste wedstrijd van de WK kalender stond op het programma in Lommel België. Het beloofde een zwaar weekend te worden, buiten dat Lommel één van de zwaarste zand crossbaan voor mens en machine ter wereld is waren de tempraturen in het weekend ook nog eens +30 graden. Team99 had zich goed voorbereid op deze omstandigheden en gingen dan ook vol goede moed het weekend in.

Op zaterdag in de B groep ingedeeld ging het rijden in de vrije training gelijk al lekker. In tegenstelling tot het afgelopen jaar vonden Han en Thom het goede gevoel in het zware Lommelse zand. Dit resulteerde in de tijdtraining een zeer goede en verrassende 3de tijd, wat ons een mooie startpositie opleverde voor de kwalificatie race. Deze race ging helaas iets minder. Na een slechte start wel een goede race en motorische problemen kwam Team99 niet verder dan een 8e plaats. Iets waar Thom en Han zeker niet tevreden mee waren, maar ook niet iets waar we iets aan konden doen. Door de motorische problemen werden de laatste 3 ronden rustiger gereden om het motorblok te sparen. Team99 was er dus op gebrand om het op zondag beter te doen. Het zijspan ging volledig uit elkaar en met een ander motorblok terug opgebouwd door Jeson, Patrick en Raymond.

Eerste manche: P10
Na een redelijk goede start vanaf het starthek hadden ze geen geluk in de eerste bocht. Doordat er meerdere teams vielen in de eerste bocht en Thom en Han daar mee in aanraking kwamen vlogen ze door de baan afzetlinten heen en viel de motor stil. Als bijna laatste begonnen ze aan de wedstrijd (26ste). De remmen waren door het lint beschadigd met de crash en toen in ronde 2 ook de koppelingskabel het begaf werd het wel erg moeilijk gemaakt. Toch bleef de snelheid er prima in en lieten ze de motor niet afslaan, heel belangrijk (en zeker lastig) als je geen werkende koppeling hebt. Na 30 minuten door knokken en vele teams te passeren werd er gefinisht op een zeer verdienstelijke  10e plaats.

Tweede manche:P10

Na een betere start als in manche 1  kwamen ze als 16e de eerste ronde door. Wederom
reden Thom en Han een sterke race en in fel gevecht rond de 9e plaats werd de manche wederom gefinisht als 10e. Wat ons een 9e plaats in het dag totaal opleverde.

Een goed GP weekend met een mooie uitslag en lekker veel WK punten! Na 8 van de 14 wedstrijden staat Team99.NL nog steeds op een mooie 12e plaats in het wereldkampioenschap.  Wij kijken tevreden terug en gaan ons nu weer klaar maken voor de volgende 4 wedstrijden. Deze zijn op zondag 9 juli MON Geldermalsen. Zet deze datum in uw agenda , aangezien dit een wedstrijd is op het circuit van de thuis motorclub van Team99! Aansluitend 3 Grand Prix wedstrijden in Strass Bessenbach Duitsland, Red Brea Ierland en Cusses Gorse Engeland.

De koffie staat klaar altijd en overal en wij verwelkomen jullie graag. Geldermalsen is voor vele de meest makkelijke hier zullen we een hapje en drankje verzorgen we zien jullie daar graag.

Grand Prix Gdansk Polen

Na de wedstrijd in Lange werden de coureurs en monteurs in Riga Letland bij het vliegveld gebracht om naar huis te vliegen en te gaan werken. Het selecte gezelschap wat over bleef vervolgde hun rit richting Polen. Onderweg was er tijd om in alle rust te stoppen en dorpen en steden te bezichtigen. In Gdansk op de camping waar ook meerdere teams stonden en gingen genieten van de omgeving en stad, maar uiteraard ook het klaar maken van de motor en materialen.

Dit circuit was nieuw voor ons allemaal het snelle met harde ondergrond en springschansen op volle snelheid beloofde veel spanning. Het lekkere weer maakte het helemaal compleet. De vrije training zaterdag ochtend werd voornamelijk besteed aan de verre en hoge sprongen. De kwalificatie race had een slecht begin de motor wilde niet in de versnelling en werd met enige achterstand begonnen. De race rijden ging redelijk en al snel bleek dat het wel of niet springen het verschil maakte. Als 8e gefinisht betekende dat ze als 16e naar het starthek op mogen rijden de zondag.

Eerste manche: P18
De eerst en tweede bocht waren nogal krap en voordat Thom en Han daar doorheen waren begonnen ze de race in het achterveld. Er werd goed gereden en gepasseerd, door de strijd rond de 14e plaats werd er gepasseerd maar ook plaatsen verloren en finishte ze uiteindelijk op de 18e plaats. Niet tevreden eigenlijk over het resultaat maar zeker wel over wederom finish en punten maakte het team zich klaar voor de tweede race.

Tweede manche: P12
Deze start was wat beter en na een aantal ronden flink mee gereden te hebben was er duidelijk te zien dat het beter ging als in de eerste race. De snelheid en de sprongen waren beter en door een sterke race te rijden werden er verschillende teams gepasseerd en finishten Han en Thom op de 12e plaats.

Nadat we na de eerste manche niet helemaal tevreden waren was dat gevoel aan het einde van de dag weer helemaal weg. Team99 heeft tot nu toe alle gestarte wedstrijden gefinisht en punten voor het Kampioenschap gepakt. Vandaag met een 18e en 12e een 15e plaats in het dag totaal en 12e in de stand voor het Wereld Kampioenschap. Nu de focus weer naar een nieuwe GP namelijk in het zware zand circuit van Lommel België.

Grand Prix Lange Estland

Afgelopen weekend stond de 6e wedstrijd van de WK kalender op het programma in Lange Estland. Voor Team99 was dit de 3de keer dat we in Lange waren, bij de goed verzorgde en netjes uitziende accommodatie en het uitdagende zanderige circuit. Vorig jaar voelde Thom zich al goed thuis op dit circuit en finishte hij samen met Robbe in de tweede manche op een 5de plaats.

Team99 had vanaf het begin van de vrije training al een goed gevoel en we gingen wederom voor een mooie uitslag. Het rijden ging goed en de dubbele en grote springschansen werden gesprongen. In de Pre-kwalificatie werd een super 5de tijd geklokt.

De kwalificatie race werd goed gestart en de gehele race gestreden met Team Van Daele-Beleckas. Deze strijd wisten ze te winnen wat Team99 aan de finish een mooie 5de plaats opleverde. Dit werd uiteindelijk P4 doordat Team Bax-Cermak  5 plaatsen terug werden gezet doordat hun motor te veel geluid produceerde.

Eerste manche: P12
Na een slechte start doordat er een team naast en voor ons een bijna crashte, moest Thom van het gas af en kwamen ze de eerste bocht op de voorlaatste plaats door.
Het rijden ging deze manche wel heel goed, na een aantal ronden kregen Thom en Han het goede ritme waardoor er meerdere Teams werden gepasseerd en ze uiteindelijk finishte op P12.

Tweede manche: P9
Na een betere start konden we gelijk de strijd aan gaan voor een plaats bij de eerste 10. Het rijden ging super goed en er werd sterk gereden tot aan de finish wat resulteerde in een mooie 9de plaats.

Met de 12e en de 9e plaats is Team99 totaal 10de geworden in de 6e Grand Prix en staat Team99 12e in de totaalstand van Wereld Kampioenschap.

Team99 maakt zich nu klaar voor de volgende Grand Prix 17-18 juni in Gdansk Polen. De week erna is de Grand Prix van Lommel in België. Dit is na vele kilometers gereden te hebben door de Teamleden gelukkig weer dichter bij huis en een mooie gelegenheid voor onze supporters om Team99 weer in actie te zien!

We zien u graag, de koffie staat klaar!

Grand Prix Brou Frankrijk

In de eerst groep ingedeeld begonnen Thom en Han zaterdag ochtend om 10 uur de eerste training van de 5e Grand Prix. Op het mooie circuit gelegen op een heuvel met een hoogte verschil van ongeveer 50 meter, harde ondergrond en vele verschillende spring schansen. Als het publiek een goede plaats langs de baan koos kon er wel 95% van het gehele circuit overzien worden en wat geweldig om te zien hoeveel en enthousiast publiek er al aanwezig was voor aanvang van de trainingen! Wij zeggen er dan bij typisch Frans en geweldig!!

Na de training die goed verliep werden er nog wat kleine veranderingen gedaan aan de motor en in de tijd training daarna ging het rijden bijna elke ronde beter en sneller wat een 7e tijd opleverde.

De kwalificatie race werd goed gestart en de gehele race gestreden rond de plaatsen 6 t/m 10 om als 8e te finishen en als 15e een plaats te mogen kiezen achter het starthek op de zondag.

Eerste manche P17
Na een matige start en een rommelige eerste ronde reden Thom en Han vanaf een 21e plaats een moeizame race. Het was niet makkelijk om team Devoldere-Gouin te passeren en uit hun ritme te komen. Nadat ze gepasseerd waren ging het rijden zichtbaar beter en werden er nog een paar teams gepasseerd en finishte ze als 17e.

Het was aan de mannen te zien dat ze niet blij waren met deze race dus de wedstrijd bespreken en de zinnen zetten op manche 2.

De motor had ook even extra aandacht nodig omdat Raimund van Mega vond dat deze te veel rookte, dus snel een motorblok wisselen. Raymond, Guus en Jeson zetten een stapje bij om het zijspan weer op tijd compleet klaar te krijgen.

Tweede manche P13
De reactie op het vallen van het starthek was super alleen sloeg de motor daarna gelijk af en waarom weten we eigenlijk nog niet. Voordat Thom en Han aan hun race begonnen waren de rest van de concurrenten al ver uit het zicht verdwenen. Maar toen ze eenmaal in een bepaald ritme kwamen en er lukte wat in de eerste manche helemaal niet lukte, het ene na het andere team passeren op de meest mooie manieren, reden ze samen in een super race naar de 13e plaats.

Geweldig om het verschil te zien van beide races en wat dat doet voor het gehele Team99.

Met de 17e en de 13e  plaats werden ze 12e in de 5e Grand Prix en staan we 14e in de totaalstand.

Team99 maakt zich nu klaar voor de volgende Grand Prix 10-11 juni in Lange Estland en daar vandaan zal de teamtruck door rijden naar Polen voor de Grand Prix 17-18 juni in Gdansk.

We houden jullie op de hoogte van de verrichtingen en ook al is het wat verder van huis de koffie wordt gezet.

ONK Rhenen Hemelvaartsdag 18 mei 2023

De 4e wedstrijd tellend voor het Open Nederlands Kampioenschap op misschien wel het mooiste circuit van Nederland, maar zeker niet het makkelijkste, met het klimmen naar de hoger gelegen bochten, de springschansen, harde knippen, diepe sporen op rechte stukken en bochten maakte het zwaar de wedstrijden spannend en niet voorspelbaar. Het was heerlijk zonnig weer wel wat wind maar weer waren er veel teams in de quads en zijspan klasse onder het toeziend oog van het vele publiek.

Eerste manche P12:

Een goede start buiten om de meeste concurrenten heen, gingen Thom en Han als 6e naar de eerste haakse bocht boven aan het einde van het eerste rechte stuk. Daar ging de motor van team Keuben-Rietman direct kapot en na ver sporen werden Thom en Han aangereden en lagen ze op hun rug. Snel weer gestart en werd de race vervolgt helaas in ronde 2 reden we samen met een ander zijspanteam vast in een diep spoor. Weer werd er vervolgd maar de achterremleiding bleek kapot te zijn gegaan wat het rijden niet makkelijker maakte op dit circuit. Vanuit het achterveld werd de wedstrijd gefinisht op de 12e plaats, niet slecht, ook niet waar we op hoopte maar wederom finish en punten dus tevreden.

De motor kreeg net als de coureurs en aanwezige supporters in de tijd tussen de manches de nodige aandacht en er werd uitgekeken naar de 2e manche.

Tweede Manche P7:

Weer een goede start en de gehele wedstijd verliep anders dan de eerste. Geen opstoppingen en vanaf plaats 10 reden Thom en Han een constante race om als 7e te finishen.

Met de 12e en 7e plaats was Team99 vandaag totaal 8e en staan nu ook 8e in de ONK totaalstand.

De volgende wedstrijd is komend weekend 27 en 28 mei. De Grand Prix van Frankrijk in Brou.

Dus voor diegene die liever een wijntje drinken in plaats van koffie, welkom.

Grand Prix Heerde Nederland

Afgelopen weekend stond de 4e wedstrijd van de WK kalender op het programma van Team99. Dit keer in het Nederlandse Heerde op een erg mooi geprepareerd circuit met ruime bochten hoogte verschil en vele te kiezen lijnen. Het heerlijke weer en vele publiek waren de ingrediënten voor geweldige wedstrijden.

De zaterdag werd begonnen om 10 uur in de A groep en Han en Thom begonnen deze met een klein technisch probleem en miste daardoor wel 70% van de Warm-up training. Hierdoor was het samenspel tijdens het begin van de kwalificatie race nog niet helemaal wat het moest zijn, maar het rijden ging elke ronde van deze race beter en ze finishte op de 10e plaats, wat betekende dat er op zondag als 19e een plaats achter het starthek mocht worden gekozen. Het goede gevoel van de laatste paar ronden waren een goede basis voor de zware wedstijden van zondag.

Eerste manche P14:

Na een prima start vanaf de tweede startrij begonnen Thom en Han de wedstrijd rond de 15e plaats, er werd een sterke en constante race gereden en met nog 10 minuten te gaan in strijd met team Mulders van Deutekom om de 12e plaats werd er vast gereden in een diep spoor en sloeg de motor af waardoor er uiteindelijk gefinisht werd op de 14e plaats. 

Met het idee dat er meer in gezeten had bracht Team99 alles weer in gereedheid voor de 2e manche.                 

Tweede manche P12:  

Na wederom een goede start kwamen we in de eerste bocht in aanraking met andere teams en werd er gelijk flink om positie gestreden om als 12e de eerste ronde door te komen.       Het rijden ging gelijk nog een stuk beter dan in de eerste manche. In gevecht om de 10e plaats raakte een steen de dodemansstekker en sloeg de motor af wat 3 plaatsen kosten. Gelukkig kon de motor snel weer worden gestart en het goede tempo hervat om als 12e te finishen.

Met een 14e en 12e  plaats in de manches en 12e plaats in het dag klassement was het gehele Team99.nl zeer tevreden. Na 4 WK wedstrijden staan we op een 14e plaats in het Wereldkampioenschap. De volgende WK wedstrijd zal tijdens het Pinksterweekend in Brou Frankrijk zijn op 27 en 28 mei en gaat Team99 weer zo veel mogelijk punten te proberen te behalen.

Aankomende donderdag op Hemelvaartsdag staat de 3e ONK wedstrijd op het programma op het mooie circuit van Rhenen. Graag zien wij jullie daar als support of op de koffie, hapje en of drankje. Het tijdschema zullen we woensdag delen in de groepsapp en op facebook.

Grand Prix Kramolin Tsjechië

Team99 was ingedeeld in Groep A voor de training en kwalificaties. De zon en regen wisselde elkaar zaterdag af maar de temperatuur was gelukkig goed. De vrije training ging prima en met een 6e tijd konden we tevreden zijn. Op deze baan gaan alle rijders snel  en liggen de tijden dicht bij elkaar. In de kwalificatie race is Team99 gefinisht op P9 en met een tevreden gevoel heeft het hele Team zin in de wedstrijddag van zondag.

Helaas liep dit anders. Door een noodlottig ongeval in de nevenreeks bij de classics zijspannen heeft de FIM besloten om het gehele evenement te cancelen. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden. Een zwarte dag voor de zijspancross die door vele crossers niet snel vergeten zal worden.

Helaas hadden we nog meer triest nieuws op dinsdag 9 mei is onze trouwe supporter Gitje (Gerard Geutjens) overleden. Fijn dat Gitje er in Oldebroek nog bij was we zullen hem missen.

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Nederland op de kalender in Heerde. Hier gaat Team99 weer zijn uiterste best doen om zoveel mogelijk punten te behalen. Hopelijk tot zaterdag en/of zondag de koffie staat klaar.

ONK Halle 30-04-2023 en DM Kamp-Lintfort 01-05-2023

Afgelopen weekend stond Team99 aan de start bij 2 wedstrijden. Op zondag bij de ONK in Halle en maandag in Kamp-Lintfort Duitsland. Een druk weekend met veel wedstrijd meters.

ONK Halle:

Eerste manche P13:  We begonnen goed aan de race en waren na enkele ronden in gevecht om P8. Helaas ging het toen even mis, door een kleine val partij en door nog één keer vast te rijden zijn we ver terug gevallen in de race. In de laatste paar ronden konden we nog enkele plaatsen goed maken maar we kwamen niet verder dan een 13de plaats.

Tweede manche P5: Na een prima start hebben we een mooie constante race gereden. We zijn de race geëindigd op P6 maar doordat Bax/Cermak 10 plaatsen terug zijn gezet staan we in de uitslag als 5de genoteerd.

Met een 13de en 5de plaats in de manches behaalde we een 7de plaats in het dagtotaal. We kunnen tevreden terug kijken op deze ONK.  Het rijden ging veel beter dan in Oldebroek en kunnen we met een goed gevoel naar de zand GP wedstrijd in Heerde over 2 weken.
DM Kamp-Lintfort:

Eerste manche P7:
We startte de race op P12. We wisten ons gedurende de race op te werken naar een mooie P6. Wat geen gemakkelijke taak is op de smalle baan van Kamp-Lintfort. In de laatste ronden hebben we helaas nog 1 plaats weg gegeven doordat ik de motor liet afslaan.

Tweede manche P4: We kwamen de eerste ronde door op P9. We konden lekker onze draai op de motor vinden en het rijden ging super. Hierdoor konden we gedurende de race op klimmen naar P4. Super gevoel over het rijden in deze manche! In de totaal uitslag behaalde we een 4de plaats, een mooie uitslag. Een positieve dag met een fijn gevoel op de motor. Dit nemen we zeer zeker mee naar aankomend weekend naar de GP van Kramolin (Tsjechië).

ONK Oldebroek 2e Paasdag 10-04-2023

Paasmaandag was door de afgelaste wedstrijd van Varsseveld de eerste tellende wedstrijd voor het ONK.

De veel aangemelde teams in totaal 68 stuks werden verdeeld in 2 groepen. Team99 had een 4e tijd gereden en mochten dus als 8e een plaats achter het starthek kiezen.

Eerste manche P10:Vanaf de buitenkant en een redelijk goede start, werd de eerste bocht helemaal buitenom genomen en zijn we de race begonnen rond de 15e plaats. Na een aantal ronden was er strijd rond plaats 10 en de laatste ronde ingaande op de 9e werd er even vast gereden in twee van de vele lastig stukken op het hele zware circuit. Als 10e afgevlagd was gezien de omstandigheden niet slecht.

Tweede manche P11:Onder het genot van de zon, vele aanwezig supporters, koffie en een paaseitje is alles klaar gemaakt voor de 2e manche. Weer buitenom gestart zat er meer snelheid en souplesse in het rijden maar kwam er niet echt uit. Een lastige race waar er veel opstoppingen waren door veel teams en ook twee keer door Thom en Han wat resulteerde in de 11e plaats.

Niet waar we op gehoopt hadden maar twee keer finishen en punten was wat niet ieder team behaalde in deze ONK dus alsnog tevreden richting de volgende wedstrijd in Halle.

Grand Prix Portugal Alqueidão

Afgelopen weekend de tweede wedstrijd van het GP seizoen in het heerlijke warme en op zaterdag regenachtige Portugal. De Team99 truck was compleet met motor en materialen vanuit Spanje door gereden naar Alqueidão Portugal. Een heel mooi circuit op een berg midden in het dorpje, met harde en wat zanderige grondslag, veel springschansen sommige erg ver en moeilijk, andere berg op en af, dat zijn de ingrediënten voor mooie wedstrijden.

Thom, Han, Jeson en Raymond die terug naar waren gevlogen naar Nederland kwamen vrijdag middag op het circuit aan.

Zaterdag:
Ingedeeld in Groep A door de actuele stand. Er werd veel gereden in de trainingen om de moeilijke en uitdagende baan te verkennen en de motor af te stellen. Het rijden ging elke keer beter maar zeker niet vanzelf. Tijdens de kwalificatie race ging het rijden lekker en er werd gereden naar een mooie 9e plaats, waardoor er zondag als 17e een plaats achter het starthek gekozen mocht worden.

Eerste manche P18:
Door een valpartij voor Thom en Han in de start werd de wedstrijd in het achterveld begonnen. In de eerste helft van de wedstrijd ging het rijden en het tempo goed, er werden teams ingehaald en op de 16 plaats in fel duel met de teams op 14 en 15 moest helaas het tempo wat omlaag door wat problemen met de motor en finishte we hierdoor als 18e. Jammer maar soms is dit zo, door het lagere tempo wordt het rijden op dit soort circuits niet makkelijker.

Tweede manche P11:
Met een redelijke start begonnen Thom en Han de wedstrijd, om als 16e de eerste ronde door te komen, in de ronden 2 en 3 in volle strijd terug naar de 18e plaats, daarna ging het rijden beter en beter en reden we eigenlijk een super race. Er werden teams ingehaald en de snelheid en het goede rijden werd vastgehouden wat resulteerde dat we 3 ronden voor het einde de 11e plaats konden overnemen van team Heinzer en Betschart en zo ook te finishen. Over deze tweede manche zijn we dan ook allemaal super tevreden en fijn om het weekend zo af te kunnen sluiten.

In de totaal uitslag van de GP van Portugal vinden we Team99 terug als 14e en in de tussenstand van het wereldkampioenschap na 2 wedstrijden op een mooie 13e plaats. Een mooi begin van een lang seizoen!

Volgende weekend op paasmaandag staat de volgende wedstrijd voor Team99 op het programma. Namelijk de eerste wedstrijd van de Sidecarmasters in Oldebroek (ONK)

Tot maandag! De koffie staat klaar.

Grand Prix Talavera de la Reina Spanje

Team 99 heeft de eerste GP wedstrijd van het seizoen in Talavera de la Reina in Spanje gereden. Ongeveer 100 kilometer onder Madrid het mooie circuit met veel hoogte verschil harde ondergrond en grote springschansen. Tweeëndertig teams hebben de reis naar het zonnige zuiden gemaakt om deel te nemen aan de eerste van de twee GP wedstrijden in Spanje en Portugal.

Zaterdag: Zoals altijd de kwalificatie dag vandaag reden we die in de A Groep. De vrije training is er om de baan te verkennen daarbij was er gelijk een goed gevoel op de motor voor Thom en Han. In de tijd training resulteerde dit in een mooie 7e tijd. De kwalificatie race heeft Team99 goed gereden en gefinisht op een 10e plaats. Op zondag werd als 19e een plaats achter het start hek gekozen.

Eerste manche P15: Doordat er een aantal teams op het start terrein en in de eerste bocht ten val kwamen moest er ingehouden worden en betekende dat Team99 in het achterveld begon aan de race.
Het circuit lag er niet heel mooi bij doordat er veel water was gesproeid tegen de verwachte stof, er was praktisch maar 1 lijn wat inhalen moeilijk maakte. Door sterk en constant te blijven rijden werd Team99 afgevlagd op een 15e plaats.

Tweede manche P16:  Een slechte start zorgde ervoor dat we weer als één van de laatste aan de race begonnen. Het was warm en na ruim 39 minuten wedstrijd werden Thom en Han afgevlagd op een 16e  plaats .

Met betere starts en misschien wat meer wedstrijd ritme had er meer ingezeten afgelopen weekend, maar we kijken met een tevreden gevoel terug op de snelheid en het goede en constante rijden in de manches. Met een P15 en P16 scoorde we 2 keer WK punten en eindigende we op de 13de plaats totaal in het dag klassement. Dit is iets waar we zeker tevreden mee kunnen zijn om zo het seizoen te beginnen.

Volgende week staat de 2e  wedstrijd tellend voor het WK van dit seizoen op het programma in Alqueidao in Portugal.

1e Wedstrijd Team99

Seizoen 2023 is van start gegaan voor Team99. Afgelopen weekend zijn we gestart met de wedstrijd voor het Franse kampioenschap in Saint-Jean-d’Angely. Een hele mooie en uitdagende cross baan in zuid Frankrijk. De mooiste baan waar ik (Thom) tot nu gereden heb.

S ’morgens was de baan nog wat nat door de regen die zaterdag gevallen was, dit maakte de baan nog uitdagender. Tijdens de tijdtraining ging het rijden al lekker maar helaas maakt we te veel foutjes in onze snelle ronden waardoor we niet verder kwamen dan een 5e tijd in groep A, wat een 10de kwalificatie plaats opleverde.

Eerste manche P10. We hadden een prima start buitenom maar doordat we in de derde bocht achter op een voorganger reden verloren we helaas 3 plaatsen. Vervolgens lang gevecht gehad voor P9 / P10. Helaas moest in de laatste ronden het tempo iets omlaag door kleine problemen aan de motor en omdat Han zich helaas in de tijdtraining had geblesseerd aan zijn arm.

Tweede manche P5. Een goeie start vanuit de buitenbocht. De reactie aan het hek was super maar door de drukte in eerste en tweede bocht kwamen we pas op P8 de derde bocht door. Daarna reden we een sterke race, wat resulteerde in een 5de plaats aan de finish. Een heel mooie stap in de juiste richting ten opzichte van de eerste manche.

Derde manche P17. Wederom een goede start en we begonnen de race op P6. Gelijk in strijd met team Sanders en Hamard voor P4. Het gevoel op de motor was super en de snelheid zat er nog beter in dan tijdens de eerste en tweede manche. Helaas had Han te veel last van zijn blessure opgelopen in de tijdtraining en moest het tempo na de 4 ronden flink omlaag wat resulteerde dat we afzakte naar P17. Jammer maar helaas maar het rijden ging deze manche super.

We nemen de positieve punten van deze leerzame dag mee naar volgende week, het rijden ging elke manche beter en voornamelijk de eerste 4 ronden van de 3de manche voelde super aan. We gaan er vanuit dat Han deze week weer volledig zal herstellen. Het team zal nu verder zuidelijk afzakken naar de Spaanse crossbaan van Talavera de la Reina. Waar aanstaand weekend de eerst GP wedstrijd van het seizoen op het programma staat. Rogér is op dit moment met de camper deze reis aan het maken. Han, Jeson, Raymond, Daniëlle en ik zullen vrijdag naar Madrid vliegen.

Start Seizoen 2023

Seizoen 2023 gaat eindelijk beginnen voor Team99. Morgen zondag 19 maart staan we aan de start van een wedstrijd voor het Frans kampioenschap in Saint-Jean-d’Angely.

Vrijdag avond is Team99 samen met Team vd Veldt begonnen aan hun drie weken durende trip door Europa. Dit weekend staan we zoals gezegd aan de start in Frankrijk waarna de camper zijn weg zal vervolgen naar Spanje en een week later naar Portugal. Thom en Han reizen zondag avond weer naar Nederland terug en gaan samen met de monteurs Jeson en Raymond met het vliegtuig naar Spanje en Portugal.

De motor staat helemaal klaar en Thom en Han voelen zich goed na de vele trainingen die deze winter gemaakt zijn. We gaan dit weekend wedstrijd ritme op doen in Frankrijk zodat we helemaal klaar zijn voor de eerste GP volgende week in Spanje.

De kleren en stickers zijn dit jaar verzorgd door sponsor Double D Designs Holten. Team99 gaat van start In Kenny Racing kleren en SCOTT Motosports crossbrillen. Daarnaast zullen we ook dit jaar weer aan de start verschijnen met de beste helmen die verkrijgbaar zijn op de markt van Arai Helmet Europe en laarzen van Heli Motors. Bekijk onze nieuwe motor en kleding.

Grote dank aan alle sponsoren zie onze sponsor pagina die ons dit jaar weer ondersteunen in het nastreven van onze doelen.

Trainingen Seizoen 2023 Frankrijk

Afgelopen twee weekenden is Team99 naar Noord Frankrijk afgereist om te trainen. Eerste weekend eerste dag in Amigny-Rouy zandbaan en de tweede dag in Conde waar we diverse trainings sessies gereden hebben.
Het tweede weekend hebben we de eerste dag gereden in het mistige Rozoy en de tweede dag in Plomion. De baan hier was uitdagend met verschillende natte en veradelijke plekken maar ondanks dat hebben we lekker getraind en getest met elkaar.

Opening Seizoen 2023

Het is na de opstap dag van Team99 wat stil geweest vanuit Team99. Dit betekend niet dat Team99 stil heeft gezeten in deze periode. We zijn druk bezig om alles voor te bereiden voor het seizoen 2023. 

Om te beginnen heeft het team de afgelopen weken hard gewerkt aan de nieuwe motor. De nieuwe VMC / MEGA zijspancombinatie staat bijna klaar voor het seizoen 2023 maar blijft nog enkele weken in de schuur staan. We hebben ons MEGA motorblok in het VMC frame van Rogér gebouwd om hier de eerste weken mee te gaan trainen. Afgelopen zondag heeft Thom samen met Guus en Jeson het nieuwe motorblok ingereden. Als de weersomstandigheden een beetje meewerken aankomend weekend zijn we klaar voor de eerste training.

Naast het opbouwen van de motor zijn we ook druk met alle andere voorbereidingen voor seizoen 2023. Het team heeft zichzelf als doel gesteld om van start te gaan bij alle GP en ONK wedstrijden. De mooie maar uitgebreide kalender van WSC is niet alleen financieel maar ook fysiek een grote uitdaging voor het team! We zijn blij om te kunnen melden dat Raymond Kleissen ons team als monteur met name op de wedstrijd dagen komt versterken. Raymond is een bekende binnen de zijspanmotorcross wereld en beschikt over de nodige ervaring. Raymond welkom bij Team99.

Uiteraard is dit allemaal niet mogelijk zonder onze Teamleden, Sponsoren, Clubleden en trouwe supporters.
We zijn klaar zijn voor het seizoen 2023 & hebben er super veel zin in! 

19-11-2022

Opstapdag en tevens afsluiting van het seizoen 2022

We kunnen met zijn allen terug kijken op een zeer gezellige en geslaagde dag! Ondanks het koude maar gelukkig wel droge weer was de opkomst van zowel zijspannen als bezoekers zeer goed. Zowel jong als oud hebben verschillende ronden mee kunnen rijden in de aanwezige zijspannen van de andere zijspanteams, alle rijders bedankt hiervoor.
De foto’s die gemaakt zijn op de opstapdag zullen snel op onze facebook en Instagram pagina’s geplaatst worden. 

Team99 wil iedereen bedanken voor zijn of haar inzet die deze dag mede mogelijk gemaakt hebben!

De bedrijven die voor deze opstapdag o.a. materialen en prijzen voor de verloting beschikbaar hebben gesteld zijn:


HJ Metaal Beesd
Fam. Peters Schaijk
Dicky Kers
Rogér van de Lagemaat
Toonen Partyverhuur Schaijk
Verscombi Eindhoven
Van Genderen Tentverhuur Hagestein
Leo van de Lagemaat Geldermalsen 
EG Group / Texaco
Kouwenberg Infra Schaijk
Brouwer Reek
De Louw Food Schaijk
Wim Oskam Schoonrewoerd
Swanenberg IJzergroep Schaijk
Peter Peters Schaijk
Heli Motors Geldermalsen
Slagerij van Orsouw Heesch
LST Lastechniek Waardenburg
Lingevaren / Restaurant Rustwat Rhenoy
Lamotec Culemborg
Willem Cornelissen Automotive Beesd
Unicum Bedrijfskleding Hagestein
BHO Beesd
G.H. Lukassen & Z.N. BV Nieuwegein
Kids & Sidecars
Profile Nout Geldermalsen
RowDaCoppa
Diana Hennevelt
Wilco van Dijk

Volgend jaar gaan we zeer zeker weer ons best doen om een nieuwe opstapdag te organiseren. Bedankt voor u komst en tot volgend jaar!

20-10-2022

Einde seizoen 2022 voorbereidingen seizoen 2023

Seizoen 2022 zit erop. Na de laatste Grand Prix wedstrijd in Rudersberg Duitsland zaten de officiële wedstrijden erop voor Team99. Tijdens deze laatste Grand Prix reden Thom en Robbe een sterke wedstrijd. Met een 15de plaats in de 1e manche en een 10de plaats in de 2e  manche heeft Team99 het seizoen mooi afgesloten.

Het moeilijke circuit door de vele regen van de dagen ervoor vergde veel concentratie en aandacht op de verrichtingen van de andere teams.

De slechte start van de 1e manche werd na correct rijden en zonder grote missers te maken goed gefinisht, de tweede start was beter en met het foutloze rijden en inhalen was het een prima afsluiter voor 2022.

In het wereldkampioenschap is Team99 dit jaar op een 16de plaats geëindigd. Voor ons gevoel zat er veel meer in dit jaar, de snelheid ten opzichte van vorig jaar is flink verbeterd maar helaas zat het dit jaar niet altijd mee en was het geluk was niet altijd aan onze zijde. In het open Nederlands kampioenschap (ONK KNMV) is Team99 op een 7deplaats geëindigd.

Al met al kijken wij met een tevreden gevoel terug op seizoen 2022. Waar de uitslagen soms wat uitbleven door pech of missen van geluk, zijn we blij dat onze snelheid en samenspel dit seizoen veel verbeterd is. Mooie wedstrijden zijn er gereden en ook hebben we mooie resultaten behaalt waarbij de onderstaande 3 er toch wel uitspringen: 
– P5 in de 2e manche Grand Prix Estland 
– Podium plaats op de Internationale Duitse wedstrijd in Kamp-lintfort (P3)
– Manche overwinning in het Frans kampioenschap 

Na het rijden van de laatste Grand Prix in Rudersberg en tussen het versturen van dit bericht was het met de newsfeed wat rustiger, maar we hebben zeker niet stil gezeten. Achter de schermen zijn we druk bezig om voor het komende seizoen 2023 weer een plan en planning te maken.

Hierover hebben dan ook al nieuws te melden: 
Team99 zal volgend jaar met een VMC-MEGA aan de start verschijnen. Na enkele weken getest te hebben met deze zijspan combinatie heeft Team99 afgelopen zaterdag een 2-jarig contract getekend met MEGA RS voor de motorblokken. Het rijwiel gedeelte wordt over een paar weken al geleverd door VMC en Thom en de monteurs kijken er naar uit om deze combinatie op te gaan bouwen en volgend seizoen mee aan de start te komen. 

Daarnaast is er nog ander nieuws nl. Robbe heeft aangegeven volgend jaar niet met Team99 verder te willen gaan en zal met een ander team in de zijspansport aan de start verschijnen. Iets wat wij als Team99 allemaal heel erg jammer vinden. We hebben een mooie tijd met Robbe gehad waarin we veel geleerd hebben van elkaar. Wij hadden er graag nog een paar jaar aan vast geplakt maar helaas zullen wij voor 2023 opzoek moeten naar een nieuwe bakkenist. Hier zijn we op dit moment druk mee bezig en zodra hier meer nieuws over is zullen wij dit met jullie delen. 

21-08-2022

FFM Huismes Frankrijk

Een kleine tegenslag tijdens de training liep onze motor vast. Dit was aan het einde van onze eerste snelle ronde en we hadden nog geen tijd gezet. Snel de transponder eraf geknipt en de paddock ingerend om te kijken of we een motor van iemand konden lenen om toch nog een tijd te kunnen zetten. Gelukkig was Davy Maris zo vriendelijk om zijn motor aan ons uit te lenen. Hierdoor konden we toch nog 2 ronden aanzetten op een vreemde motor. Dit resulteerde in een 2de plaats in groep B.

Manche 1: Het rijden ging goed alleen hadden we een beetje pech met de start er viel iemand voor ons stil waardoor we buiten de top 15 moesten beginnen. Het rijden en inhalen ging super. Wat ook te zien is aan onze ronden tijden. We leken zelfs onderweg naar P4 maar helaas ging door een steen de dodemans stekker eruit. Hierdoor kwamen Team Foden-Cooper ons en 3 andere teams weer voorbij. Uiteindelijk konden we in de laatste 2 ronden toch nog opklimmen naar P5.

Manche 2: Met de start de motor in de eerste bocht laten afslaan. Als laatste ging we van start. Het rijden ging wel echt lekker en hadden een mooie snelheid weer. Helaas moesten we de race na een minuut of 13/14 verlaten omdat we bij het springen van een tafelbult een beetje scheef landen, hierdoor kwam de voetsteun bijna als eerste in aanraking met een kluit klei. Deze impact was teveel voor de voetsteun die op beide bouten en op het buisje afbrak. Helaas een DNF

Manche 3: met een rode vlag afgevlagd en is niet herstart helaas. 

We kunnen terug kijk op een geslaagd weekend. Weinig geluk gehad en niet helemaal de uitslag waar we voor kwamen maar we zijn als team super tevreden over de snelheid die we reden vandaag. 

Op naar de Grand Prix in Tsjechië over 2 weken

16-08-2022

Goed nieuws voor Robbe!

SELECTIE TEAMNL EUROPESE LANDENWEDSTRIJD ZIJSPANNEN 2022

Op 24 en 25 september wordt in het Tsjechische Kramolin de Europese landenwedstrijd voor Zijspannen en Quads verreden.

Onder leiding van Patrick te Veldhuis, teammanager TeamNL Sidecars en Quads, zullen deze rijders namens de KNMV deelnemen aan het EK.

De zijspanselectie heeft een zware taak uit te voeren in Tsjechië. Want nadat vorig jaar de titel in de wacht gesleept werd door de Nederlandse selectie, zal de selectie van dit jaar als regerend Europees kampioen haar titel gaan verdedigen! De zijspanselectie is als volgt:

#1* – Etienne Bax & Ondrej Cermak (CZE)

#2 – Gert van Werven & Ben van den Bogaart

#3 – Koen Hermans & Robbe de Veene (BEL)

14-08-2022

Mini Grand Prix Oostrozebeke

Team99 gaat niet van start. Helaas kan het team niet starten om gezondheidsreden van Thom, die 4 dagen in het ziekenhuis gelegen heeft voor het verwijden van een keel abces. Helaas is Thom nog niet voldoende hersteld om te kunnen rijden.  Op zaterdag gaan Rogér en Guus wel deelnemen aan de monteurs cross.

Mark Meor en organisatie, veel succes met de organisatie van dit evenement! Wij vinden het erg jammer dat Thom er niet bij kan zijn. Mooi weekend toe gewenst voor iedereen.

30-07-2022

Grand Prix Strassbessenbach

Een goede tijd training P2.

Manche 1: De eerste ronden kwamen we door op P12 deze plaats hebben we in de manche niet meer kunnen verbeteren ondanks dat we in de trein van P6 t/m P12 reden. Dit kwam mede doordat onze achterschokbreker kapot ging na 3 ronden. Hierdoor ging het rijden een stukje moeilijker. Op P12 gefinisht.

Manche 2: Na een foutje bij de start moesten we als allerlaatste beginnen. Op deze moeilijk in te halen baan kwamen we niet verder dan P16 op de finish.

21-07-2022

MCLB Middelkerke

Er wordt hier op de kampioensstand achter het starthek opgesteld dus we hadden geen goede plaats achter het starthek. Mede hierdoor hadden we een slechte start. Op de nog modderige baan zijn we vanaf P9 in de race opgeklommen naar P3 voornamelijk op het einde hadden we de snelheid prima te pakken. 
Manche 1: P3 

Een redelijk goede start maar door een foutje / aanraking in eerste bocht toch pas als 6de de tweede bocht door. Binnen 2 rondes kunnen opklimmen naar P3. Vervolgens snel het gat gedicht naar P2 die we na 1,5 ronde voorbij konden rijden waarna we deze ver achter ons lieten. Davy Sanders had ondertussen het gat toen al geslagen. Manche 2: P2

Dagtotaal: 
1. Sanders-Rosting 
2. Team99
3. Delmote-Valcke 

Een mooie en leerzame dag voor Thom die dit soort maïsplak crossen en de daarbij hoorde knippen en gleuven niet gewend is. Robbe daarin tegen is op dit soort crossbanen opgegroeid. Het rijden ging goed en er zat een mooie vooruitgang in. We kunnen terug kijken op een hele geslaagde dag.

24-07-2022

FFM Belleme Frankrijk

Donderdag 14 juli Quatorze juillet Nationale feestdag in Frankrijk stond Team99 aan de start in Bellême. De voorlaatste FFM Frans kampioenschap wedstrijd. We hebben besloten na speciale uitnodiging om deze wedstrijd en de wedstrijd op 21 augustus in Huismes te gaan rijden.


Op het typische frans circuit met hoogte verschil, afhangende bochten en springschansen ging het rijden in de training gelijk erg goed.Wat kleine aanpassingen aan de motor en veel ronden op snelheid rijden in de tijdtraining leverde de snelste tijd op van het 36 tellende deelnemersveld. We voelde dat we mee konden strijden om de podiumplaatsen. 
Met een 1ste plaats in de eerste manche en een 2e plaats in de tweede manche, hadden we in de derde manche genoeg aan een 4e plaats om de eindoverwinning te pakken. Vanaf de 5e plaats en met nog 2e ronden te rijden op een veilige 2de positie,  ging ons motorblok kapot. Door deze zure uitvalbeurt miste we de dag overwinning en werden we alsnog 4de in het dag klassement.        

ONK Zwarte Cross

Zondag 17 juli de voorlaatste ONK van het seizoen op het programma in Lichtenvoorde tijdens de Zwarte Cross. Helaas kwam Team99 door stomme pech hier niet tot scoren. Door opstoppingen en een valpartij kwamen we niet verder dan een 16de en 17de plaats en kunnen we het een teleurstellende dag noemen. In het kampioenschap zijn we 1 plaats gezakt naar P6. Deze plaats zullen we tijdens de laatste ONK in Lierop op 11 september gaan verdedigen. 

MCLB Middelkerke België

Wederom een cross op een Nationale feestdag en wel in het land van onze Robbe. Thom vertrok al erg vroeg en alleen omdat de rest van het team andere verplichtingen hadden.In de kustplaats in de buurt van Oostende was het in de ochtend erg nat van de regen wat het circuit erg glad maakte. De training was zonder tijdwaarneming omdat er na stand kampioenschap wordt opgesteld bij de MCLB dus als laatste naar het starthek voor Team99.

De eerste manche was het circuit nog plakkerig en was het niet makkelijk passeren, toch werd er een goed tempo gereden en was de 3e plaats een prima uitslag.
De tweede manche was door het heerlijke weer het circuit veranderd in mooi en hard. Wat Team99 beter ligt. Goed tempo en inhalen leverde de 2e plaats op en ook 2e in het dag klassement.


De volgende wedstrijd voorTeam99 is 30/31 Juli in Strassbessenbach Duitsland. Waar we aan de start zullen staan bij deze Internationale wedstrijd 

02-07-2022

Grand Prix Lange Estand

Een wedstrijd in Lange (Estland) wat 2107 km vanaf Schaijk ligt. Na een geslaagde maar lange reis konden we ons richten op het GP weekend. Een uitdagende snelle baan zand baan met veel en grote spring schansen.


Zaterdag:
We begonnen de dag met de vrijetraining. Die we eigenlijk alleen gebruikte om de springschansen zo goed en zo snel mogelijk te springen. Het gevoel en de snelheid was goed, met dat vertrouwen konden we aan de tijdtraining beginnen. Met als resultaat een 4 de tijd in onze kwalificatie groep.

Kwalificatie race:
Met een matige start en een paar moeilijke eerste ronden, vonden Thom en Robbe halverwege de manche het juiste ritme waarna het rijden heel goed ging en wisten op te klimmen naar P5 waar ze uiteindelijk ook op zouden finishen.
Zondag:
Eerste manche: Een slechte start en we begonnen de race op P16. Het rijden ging vanaf het eerste moment goed en ondanks de hoge snelheid was het niet makkelijk inhalen op dit circuit. Halve wegen de race in gevecht op P9 in stevig duel voor P8 liet de motor ons in de steek. Problemen met de carburateur zorgde ervoor dat we niet meer verder konden rijden. Dit betekende een DNF, een hele zure voor ons want het rijden ging super en we waren op weg naar een goede uitslag.
Tweede manche: Na het kiezen van een andere start positie achter het starthek hadden we een goede start en kwamen we uit de 2 e bocht als 9 de . De eerste vier ronden werd er hevig gestreden om de plaatsen 7 tot en met 10. In ronde 6 ging het mis met Team Wilkinson-Millard en Team Heinzer-Betschart waar wij mee in gevecht waren. Ze maakte samen een crash die wij nog maar net konden ontwijken dit zorgde ervoor dat wij doorschoven naar P7. Door een hoog tempo te kunnen rijden werd de achterstand naar Team Willemsen-Lebreton die op P6 reed per ronden kleiner. Na een pittig duel met Team Willemsen-Lebreton wisten we P6 over te nemen en zo te finishen. Nadat bleek dat
Team Bax-Cermak hadden ingehaald onder een gele vlag werd de uitslag aangepast. Dit betekende dat we 5 de werden in deze mooie en spannende race. Door de DNF in de eerste manche zat er helaas geen goede einduitslag in. We kunnen terug kijken op een super weekend met mooi weer, een prachtig accommodatie met heel veel enthousiast publiek
wat een enorme sfeer gaf! Onze snelheid en het rijden was het hele weekend goed dit werd beloond in de tweede manche met een super uitslag!!
Aankomende week staan er 2 wedstrijden voor Team99 op het programma. Donderdag 14 juli gaan we van start in het Frans Kampioenschap in Belleme en zondag 17 juli gaan we van start in de volgende wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap op de Zwarte cross in Lichtenvoorde.

25-06-2022

Grand Prix Lommel

3e wedstrijd van het wereldkampioenschap en misschien wel de zwaarste van de kalender. Het Lommelse zand is een uitdaging voor mens en machine.

Tijdtraining : 9e
Manche 1 : DNF
Manche 2: P15
Dagtotaal: P18

05-06-2022

ONK Varsseveld

Eerste Manche: P5
Tweede Manche: P8

Dag-Totaal P7

Eerste op het programma: GP Lommel 25 en 26 juni

21-05-2022 en 26-05-2022

Grand Prix Loket en ONK Rhenen

Een drukke week voor Team99 op het programma. In het weekend werd de 2de GP van het seizoen gehouden in Loket Tsjechië en op donderdag (Hemelvaartsdag) stond de 5de wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Rhenen.

Grand Prix Loket:

Na 21 jaar was de zijspan GP weer terug op het mooie circuit van Loket. De baan is uitdagend door de mooie spring schansen, hoogte verschillen en afhangende bochten. Het duurde op zaterdag dan ook even voordat Robbe en Thom aan de baan gewend waren, aan het einde van de dag hadden we de snelheid er lekker inzitten. Dit was te zien tijdens de kwalificatie race waar we na een mindere start vanaf P15 wisten terug te rijden naar P9 aan de finish (strak achter de nummer 8). Hiermee waren we rechtstreeks gekwalificeerd voor de races van zondag en mochten we als 18de een plaats achter het starthek uitzoeken.

Eerste manche: P16

Na een mindere start vanaf de tweede rij kwamen we na de eerste ronde op P21 door. Gedurende de manche zijn we terug gekomen naar P16.

Tweede manche: P20

We hadden vanaf de tweede rij een super start. In de eerste 4 ronden waren we in gevecht voor P10/11. Helaas werden we in dit duel van de motor gereden door het team wat achter ons zat. Dit zorgde ervoor dat we helemaal terug vielen naar het achterveld met een grote achterstand.

Het rijden daarna ging ook niet meer vanzelf. Door wat pijntjes hier en daar en door de achterstand in de wedstrijd hebben we deze gecontroleerd uit gereden. Niet helemaal voor niks want we hebben 1 WK punt kunnen bemachtigen met onze P20.

Het was niet bepaald de zondag waar we op gehoopt hadden. Met de snelheid die we het hele weekend lieten zien kunnen we zeker tevreden zijn. We hadden alleen het geluk niet helemaal aan onze zijde waardoor we niet tot een goede uitslag kwamen. Op dit moment staan we op de 20ste plaats in het wereld kampioenschap. De volgende WK wedstrijd is in Lommel België op 25 en 26 Juni waar we opnieuw de strijd aangaan om zoveel mogelijk punten te behalen.

ONK Rhenen:

Eerste manche: P5

Na een mindere start ging het rijden de eerste drie ronden wat moeizaam. Maar gelukkig konden we ons ritme vinden en ging het rijden vanaf dat moment een stuk beter. Van P12 wisten we ons in drie ronden op te werken naar P7. In de loop van de race ontstond er een grote opstopping waar bijna alle team vast stonden in een bocht met los zand. Ook hier wonnen we een plaats doordat wij redelijk snel uit deze opstopping konden komen. In de laatste ronden passeerde we Team Veldman-Janssens die door motor problemen niet meer voluit kon gaan en zo finishte Team99  op een mooie P5. Een super race voor ons.

Tweede manche: P10

Gestart op P11 en gefinisht op P10. Voor ons gevoel ging het rijden niet verkeerd alleen lukte het niet om de snelheid die we de 1e manche wel hadden te vinden. We konden geen vuist maken tegen de concurrenten voor ons. 

Met een P5 en P10 in de manches pakte Team99 een mooie 7de plaats in het dagtotaal en staat Team99 in het kampioenschap op 6de plaats. De volgende ONK staat aanstaande zondag 05 juni op het programma in Varsseveld.

01-05-2022

Duits Kampioenschap Kamp-Lintfort

In voorbereiding op de volgende WK wedstrijd in Loket Tsjechië op 21 en 22 mei aanstaande is er zaterdag getraind in Geldermalsen. Het rijden ging lekker en soepel en de snelheid werd door de dag heen aardig opgevoerd.

Zondag stond Team99 aan de start bij een wedstrijd tellend voor het Duits kampioenschap in Kamp-Lintfort. Een uitdagende (harde) baan met veel kort stuur werk. Met meerdere GP teams aan de start maakt dit een mooie trainingswedstrijd.

In de tijd-training werd er een 6de tijd genoteerd. Een prima tijd voor een mooie plaats achter het starthek.

Eerste manche: P5

Na een prima start kwamen we op P6 de tweede bocht door. In de eerste ronde wisten we op te klimmen naar P5. Deze plek hebben we de hele race vast gehouden, we reden een beetje onze eigen wedstrijd omdat er zowel naar P4 als naar P6 een gat was ontstaan na 3 rondes. We hadden een mooi tempo en in de laatste rondes van de manche wisten we zelfs nog iets te versnellen.

Tweede manche: P3

Na een goede start kwamen we op P4 de tweede bocht door. De hele manche geprobeerd om ons vast te bijten in het achterwiel van Team Keuben. Dit lukte aardig en we konden mede hierdoor een lekker tempo rijden. Team Keuben viel aan het einde van de manche uit waardoor we door schoven naar een super 3de plaats.

Met een 5de en 3de plaats ging Team99 samen met Team VanLunchene en Team Bax naar het podium om de bloemen en trofee van de 3de plaats in ontvangst te nemen. Iets waar wij natuurlijk als Team heel tevreden over zijn. Aankomend weekend gaan Thom en Robbe trainen in Frankrijk. Het weekend erop zal er een weekend rust ingepland worden. Daarna staat 21 en 22 mei de GP in Loket op de agenda.

23-04-2022

Grand Prix Markelo

De eerste wedstrijd voor het wereldkampioenschap in Markelo.

Zaterdag in de vrije en in de tijdtraining was het gevoel op de motor gelijk al goed wat resulteerde in een mooie 5e plaats in de kwalificatie race . 

Zondag was een dag met een plus en een min. 
Super tevreden over de snelheid en het rijden op de steeds zwaarder wordende zandbaan. 
Bij beide starts stonden Thom en Robbe in de tweede bocht al vast in het gedrang van de 30 gestarte zijspannen. 
Dat zorgde er voor dat er 2 keer een inhaal race gereden moest worden. 
Voor ons gevoel had er met een beetje minder pech in de starts een veel betere uitslag ingezeten. 

Eerste manche: Door de opstopping in de start als laatste en ver achter op de rest van de deelnemers aan de wedstrijd begonnen. 
Na een mooie inhaal race als 15e gefinisht. 

Tweede manche: Een super start, als 7e door de eerst bocht maar in de tweede bocht van de motor gereden waardoor er weer achteraan moest worden begonnen aan de wedstrijd. Na 18 minuten werd de race met de rode vlag stilgelegd na een val van een ander team.  
Als 13e gefinisht min de laatste ronde dus 14e. 

Dag-totaal een 14e plaats. 

We zijn als team super tevreden over snelheid en het rijden wat Robbe en Thom dit weekend hebben laten zien. 
Het geluk hadden we niet allemaal mee, maar we nemen de positive punten mee, en gaan vol goede moed richting de volgende GP in Loket op 21 en 22 mei in Tsjechië.

Aankomend weekend zal Team99 weer op de motor kruipen twee dagen. Zaterdag gaan we gaan trainen in Geldermalsen en zondag zullen we aan de start staan bij een wedstrijd tellend voor het Duits kampioenschap in Kamp-lintfort (81 km van Schaijk). 

Voor wie komt kijken: tot het weekend en de koffie staat klaar

16-04-2022

ONK Oldebroek

De vierde wedstrijd van het Open Nederlands kampioenschap (ONK) in Oldebroek. Dit is de laatste voorbereiding op het WK seizoen dat van start gaat in Markelo. 

Stichting Circuit Oldebroek had alles weer tot in de puntjes geregeld. De baan en accommodatie zagen er weer tip top uit. Stralende weersomstandigheden en spannende wedstrijden alles voor een mooie zijspancross dag. 

In de tijdtraining hebben we een 9de tijd genoteerd. 

Eerste manche: Een slechte manche voor Team99. Slecht gestart en het rijden ging niet heel erg lekker. We hadden allebei niet het juiste gevoel met de motor, we hadden het gevoel dat de motor met ons reedt in plaats van wij met de motor. Dit kwam voor ons gevoel door een verkeerde afstelling van de schokbrekers en sporing. De race werd afgesloten op een teleurstellende 12de plaats. Iets waar wij alles behalve tevreden over waren. 

Na de race hebben we de koppen bij elkaar gestoken om de motor beter af te stellen voor de tweede manche. De motor is anders op de schokbrekers gezet en na alles samen goed door te hebben gesproken zijn we vol goede moed naar de tweede manche vertrokken. 

Tweede manche: De start was redelijk totdat Robbe in de eerste bocht door een andere combinatie in de rug werd gereden. We begonnen de manche als een na laatste en kwamen bij de eerste doorkomst als 14de door. Hoe slecht het rijden in de eerste manche ging zo goed ging het in de tweede manche. Vanaf plaats 14 wisten we ons op te werken naar P6 op de finish.  Zonder dat er teams zijn uitgevallen. Het rijden en inhalen ging super en we waren na de manche dan ook heel erg blij en tevreden over het rijden. Super manche! Een mooi gevoel om richting Markelo te vertrekken. 

In het dag-totaal eindigende we op een 8ste plaats en op het moment staan we op P7 in het ONK Kampioenschap. De volgende ONK wedstrijd staat gepland op donderdag 26 Mei (Hemelvaart) in Rhenen. Hier gaan we proberen de aanval in te zetten op de Top 5. 

23 en 24 april zijn alle ogen gericht op Markelo en de technische en zware zandbaan in de provincie Twente. Waar de eerste wedstrijd voor het wereldkampioenschap op het programma staat. Team99 gaat de strijd aan om de behaalde nummer 10 van vorig jaar te verdedigen. 

Iedereen is van harte welkom om Thom en Robbe en het team te komen steunen en aan te moedigen. De truck in het nieuwe design staat klaar om koffie een hapje en een drankje voor u te verzorgen.

10-04-2022

ONK Lochem

Tijdtraining : 9e
Manche 1 : P9
Manche 2: P7
Dagtotaal: P7

09-04-2022

Na zo’n anderhalve maand onderhoud is de camper weer klaar om mee te gaan naar de wedstrijden. De camper heeft een nieuw uiterlijk gekregen en wij zijn super blij met het eindresultaat!

Wij willen een aantal mensen hiervoor in het bijzonder bedanken:
Van Isselt Reclame & Belettering
Spuiterij John
Moos vd Heijden ontwerp van de Stickers
MTTS Heurkens
Roger van de Lagemaat
Opa Ton, Patrick, Jeson, Guus, Dicky & Jeno voor het meehelpen afbreken en opbouwen van de truck!

03-04-2022

ONK Halle

Zaterdag zijn Thom en Robbe eerst nog als voorbereiding op de eerste GP in Markelo op 23 en 24 april gaan trainen in Stevensbeek. Hierdoor waren we zondag ochtend al lekker warm en dat leverde ons een mooie 6de tijd op in de tijdtraining.

Eerste manche: P9. We kwamen niet zo goed uit de startblokken en de eerste ronden kwamen we  als 15de door. In het begin ging het nog wat moeizaam maar daarna kwamen we in ons ritme en hebben we een goede race gereden we wisten een mooi tempo aan te nemen en het inhalen ging soepel. We zijn uiteindelijk op P9 gefinisht vlak achter P8. Het tempo wat we reden was vergelijkbaar met de nummer 5 in de wedstrijd.

Tweede manche: P9. Eigenlijk kunnen we de tekst van de eerste manche kopiëren. Start helaas weer minder en het rijden ging weer goed. Met twee keer een 9de plaats behaalde we P7 in het dag totaal.

De conclusie is dat we het een Positieve dag kunnen noemen; prima snelheid en mooie inhaalacties. Het ontbrak afgelopen zondag alleen aan een goeie start om mee te kunnen vechten om te plaatsen in de top 5. We weten wat ons te doen staat aankomende zondag in Lochem; Snelheid vast houden en beter starten.

20-03-2022

ONK Sint Isidorushoeve

Voor de race foto’s gemaakt van de nieuwe kleuren en design van 2022. Het resultaat hiervan is in het foto album te zien!

Na een goede start in de eerste Manche en een constante race moesten we helaas op het einde van de eerste Manche van het gas af doordat er een steen op het oog van Thom kwam. In de tweede Manche na een super goede start hadden we een valpartij waarbij Robbe door een ander zijspan in de rug werd geraakt. Ondanks dat we geen geluk hadden vandaag zijn we super tevreden over de snelheid en de goede starts!

Met de eerste punten op zak kijken we uit naar de volgende ONK in Halle op 03 april.

Tijdtraining: P6
Manche 1: P8
Manche 2: P13

17-03-2022

Na een geslaagde sponsor dag afgelopen zaterdag in Assen gaat Team99 aankomende zondag zelf weer van start.

Het zijspancross seizoen start met de eerste wedstrijd voor het Open Nederlands kampioenschap (ONK) in St. Isidorushoeve.

In de wintermaanden hebben we niet alleen veel tijd en aandacht aan het zijspan en de uitrusting besteed maar ook hebben Thom en Robbe veel aan fysieke -en motortrainingen gedaan om in het ritme te komen voor de seizoenstart. Tijdens de motor-trainingsstage in Spanje hebben Thom en Robbe vooruitgang geboekt op het gebied van motor-conditie en snelheid. We kijken terug  op een geslaagd off season periode. Team99 is klaar voor het nieuwe seizoen!

Het tijdschema voor a.s. zondag is helaas nog niet bekend. We verwachten dat rond 13:30 uur de eerste manche zal zijn.

Team99 heeft een nieuwe banner voor de Club van 50 leden voor het seizoen 2022. Wilt u lid blijven of nieuw lid worden meldt u dan aan via deze website of we horen het graag van u op de Cross!

Dan zijn er de laatste weken wijzigingen geweest in de kalender voor het seizoen 2022. Met name de Franse en de WK kalender zijn veranderd. Er zijn ook een paar wedstrijden toegevoegd in België en Duitsland. Zodra onze nieuwe kalender definitief is gaan we die bekend maken.

12-03-2022

Vandaag was Team99 samen met sponsoren aanwezig bij de Jack’s Drenthe Rally op het TT Circuit in Assen. Wij waren hier op uitnodiging van onze Sponsor Texaco en EG Group. We hebben genoten van dit mooie evenement vanuit de business box van Texaco. Een leuke ervaring voor ons Team en de aanwezige sponsoren. Texaco en EG Group bedankt voor de mooie dag en uiteraard ook voor de steun die Team99 dit jaar weer van jullie mag ontvangen!

12-01-2022

Team99 & Double D Design Holten in 2022

Wij zijn blij te kunnen mededelen dat Double D Design een nieuwe sponsor is van Team99 in 2022.
Double D Design gaat er voor zorgen dat Team99 aan de start zal verschijnen in Kenny Racing crosskleding en met Scott prospect crossbrillen. De zijspancombinatie wordt voorzien door de sticker set van Double D Design.

Over Double D: 
Met meer dan 40 jaar ervaring in de off-road motorsport, zowel nationaal als internationaal,resulterend in een groot aantal Nationale titels en zelfs een wereldtitel hebben Erik en Allan Davids samen met hun medewerkers sinds 1998 Double D Designs ontwikkeld tot één van de grootste leveranciers in motorsportkleding en accessoires. Doordat alle medewerkers, tot aan de administratie toe, zelf motorrijden, weten ze bij Double D Designs waar het over gaat! Kwaliteitsproducten, klantvriendelijkheid, een grote voorraad en snelle levering hebben de hoogste prioriteit. Merken bij Double D Designs: Kenny, Pull-in, Scott, Atlas, Seven en Mobius.

Via deze weg willen wij Erik en Allan bedanken voor de samenwerking. 

02-01-2022

Namens Team99 de Beste Wensen en een gezond 2022 toegewenst.

Wij zijn begonnen met het opbouwen van de nieuwe motor voor 2022. Ook wordt de camper onder handen genomen zodat we hier wat up-dates aan kunnen geven zodat die weer klaar staat voor de vele kilometers die we dit jaar weer willen gaan maken.

In februari starten we weer met de training op de motor.

20-11-2021

Op zaterdag 20 november organiseert Team99 een Opstapdag in Schaijk. Op deze opstapdag kunt u zelf ervaren hoe het is om met het zijspan te rijden. Aansluitend vieren we de afsluiting van het mooie seizoen 2021. De opbrengsten van de consumpties en de aanwezige frietkar komen geheel ten goede aan het Team.

16/10/2021 & 17/10/2021

Grand Prix Oss

Op het circuit de Witte Ruysheuvel in Oss vindt de Grand Prix zijspannen plaats. Doelstelling voor deze GP van Team99 is de 11e positie in de stand om het wereldkampioenschap zijspancross 2021 te verbeteren naar een plek in de top 10. 

Op zaterdag begon de dag met een vrije training waarbij team99 een 4de tijd wist neer te zetten binnen de A-groep. Dit beloofde veel goeds voor de rest van het weekend. Tijdens de tijdtraining behaalde we een nette 6de plaats in de A-groep waardoor we zaterdagmiddag, tijdens de 1e manche in dit sterke startveld, als 11de naar het starthek mochten rijden. Het circuit was nat en ook het startterrein bevatte veel diepe sporen. Team99 kwam hierdoor na het vallen van het starthek niet meteen goed van zijn plaats maar wist uiteindelijk toch als 13e door te komen. Tijdens een spannende manche wist Team99 op te klimmen naar een 9e plaats. Er werd gestreden om de 8e plaats met Leferink/Beleckas toen we getroffen werden door een steen tussen het voorwiel waardoor we twee plaatsen terugzakten. Uiteindelijk eindigde we op een 11e plaats maar daardoor werden wel voldoende WK-punten binnengehaald om deze dag af te sluiten op een verdienstelijke 10de plaats in de stand om het Wereldkampioenschap. 

Op zondag moest er door Team99 serieus gestreden worden om deze 10e plaats vast te houden.

In de 2e manche kwam Team99 na een redelijke start door op een 15e plaats. Dit bleef een ronde of drie zo en toen wisten we aantal plaatsen op te schuiven. Liggend op de 12e plaats sloeg de motor af waarna we aan een inhaalrace moesten beginnen en uiteindelijk op een 13e plaats over de finish kwamen. 

De 3e manche was nodig om de 10e plaats in de eindstand zeker te stellen, in de stand lagen Team99 en hun directe concurrenten maar een paar punten uit elkaar. Team99 lag nl. maar 6 punten voor op nummer 11. Dit was dus echt spannend.

Na de start van de 3e manche waar ook nog een crash plaatsvond kon Team99 als 15e aan de strijd beginnen. Een spannende manche volgde waarbij de directe concurrenten door iedereen goed in de gaten werden gehouden en er volop gerekend werd hoe het met de voorsprong van Team99 zou zijn als de finishvlag zou vallen. We wisten deze manche uiteindelijk op een knappe 14e plaats te finishen, in de dag uitslag zijn we op plaats 13 geëindigd.  

Hierdoor is Team99 op de 10e plaats geëindigd in de eindstand van het WK zijspancross 2021. Team99 heeft het doel voor 2021 bereikt.  We willen het hele ondersteunende team, alle sponsoren, leden van de club van 50 en andere supporters bedanken voor hun geweldige steun!


Doordat de wedstrijd van aankomende zondag, de ONK van Varsseveld is afgelast zit het seizoen erop voor Team99. Een mooi seizoen met een moeilijke start door de Covid situatie maar met een super eind. Thom en Robbe  zijn dit jaar geëindigd op de 8ste plaats in het Open Nederlands Kampioenschap (ONK). Goede eindresultaten waar we als Team trots op kunnen zijn. Nu dat het seizoen erop zit kunnen we ons gelijk weer gaan focussen op seizoen 2022, waarin het doel is om weer stappen te zetten richting de top van het Wereldkampioenschap. We zijn dan ook blij om te kunnen mededelen dat Team99 volgend jaar in de zelfde samenstelling verder zal gaan. In 2022 dus weer Team99 met Thom van de Lagemaat en Robbe de Veene. Namens heel Team99 en mijzelf (Thom) wil ik iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor jullie steun aan Team99. Zonder jullie steun hadden wij hier nooit kunnen staan. 

09/10/2021

Grand Prix Kramolin (Tsjechië)

De 3de wedstrijd voor het wereld kampioenschap op het programma in het Tsjechische Kramolin. De baan in Kramolin is een super mooie maar uitdagende baan: Veel hoogte verschillen, grote op en afsprongen, harde ondergrond en leuke tafeltjes. 

De vrijetraining op zaterdag ochtend verliep soepel, de baan werd verkend, alle bulten werden gesprongen en Thom en Robbe konden met een goed gevoel beginnen aan de kwalificatie training. In deze kwalificatie training zet Team99 een mooie tijd neer wat ons een tevreden 9de plaats in de groep opleverde. 

Eerste manche: Na een redelijke start vanaf de 2de rij kwamen we de eerste ronde op P19 door. Door een goede snelheid aan te nemen konden we ons snel opwerken naar P15. Vanaf hier was er een redelijk gat naar P13 en P14. We wisten in de slotfase van de wedstrijd dit gat dicht te rijden maar helaas was er geen tijd meer over om nog een aanval in te zetten op deze plaatsen en finishten we op P15. We waren tevreden over de manche maar hadden graag een aanval willen doen op P13.

Tweede manche: We hadden een super goede reactie aan het start hek (vanaf de tweede rij) maar doordat van Luchene-Bax mis schakelde op het start terrein en even stilvielen kwamen we als 17de de eerste ronde door. Het rijden ging deze manche echter super en we wisten ons door een paar mooie inhaal acties op te werken naar P12 waar we de race ook op finishten. 

Derde manche: Een super slechte start en begonnen we bijna als laatste aan de race. We wisten ons snel op te werken naar P16 maar het gat naar het groepje van P10 tot P15 was helaas te groot geworden en dit kregen we niet meer dicht gereden en finishten we de race op P15.

Totaal zijn we dit weekend geëindigd op P15 en in het kampioenschap staat Team99 nog steeds op de mooie 11deplaats met 6 punten achterstand op P10. Tijdens de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap in Oss zullen we er alles aan gaan doen om deze top 10 plaats te bemachtigen. 

25/09/2021

Grand Prix Lange (Estland)

In dit weekend stond de 2de wedstrijd voor het wereldkampioenschap op het programma op de baan van Lange in Estland. Op woensdag avond vertrok Team99 aan de 2124 KM durende reis naar de cross baan. Een avontuur op zich, een mooi avontuur!

In Lange kwamen we op een super mooie crossbaan en Club aan. Helaas was het weer alleen niet zo goed geweest in de voorbijgaande week waardoor de baan heel erg nat was.
Zaterdag ochtend had Team99 wat opstart problemen. Doordat de ontsteking in de eerste ronde van de vrijetraining kapot ging werd er maar een halve ronde getraind door Thom en Robbe. Ondanks dat wisten we tijdens de Kwalificatie training een paar uur later een mooie 8ste tijd neer te zetten.

Eerste manche: In de Eerste ronde gebeurde er veel. Er waren 2 grote opstoppingen waar Thom en Robbe niet heel gemakkelijk doorheen kwamen. Na de eerste ronde lagen we op P15 door een mooi tempo te rijden wisten we ons gedurende de race op te werken na P11. Super manche!

Tweede manche: Na een redelijke start hadden we in de 3de bocht pech dat de rijder voor ons viel, hier reden wij helaas boven op waardoor we de race op P22 moesten starten. Na een strakke manche met mooie inhaal acties wisten we de manche op P12 te finishen. Over het rijden waren we super tevreden.

Derde manche: De reactie van Thom aan het start hek was super, helaas reden we halve wegen het startterrein in een dicht geschoven modder spoor waardoor we ineens helemaal stil stonden. We moesten de race dus letterlijk vanaf de laatste plaats beginnen. We hebben ons uiterste best gedaan maar kwamen niet verder dan P14 in de laatste manche. Totaal leverde dit ons een 11de plaats op.

Na dit super weekend met een mooi tempo en prima uitslagen is Team99 opgeklommen naar P11 in het wereldkampioenschap. Iets waar we trots op mogen zijn al zeggen we het zelf.

04/09/2021  & 05/09/2021

ONK Berghem & FFM Brou

Een druk weekend voor Team99 op het programma. Op zaterdag de tweede wedstrijd van het ONK in Berghem en op zondag de vierde wedstrijd van het Franse kampioenschap in Brou, wat 600 KM van Berghem af ligt. 

ONK Berghem: Het was niet onze beste dag in Berghem. Doordat in de eerste manche de dop van radiateur afschoot stonden we met de motor aan de kant en noteren we een DNF voor deze manche. Gelukkig bleef de schade beperkt tot  geen punten.

De tweede manche ging gelukkig een stuk beter. Na een slechte start kwamen we na drie ronden in ons ritme en reden we een prima inhaal race. We zijn de manche op P8 gefinisht. 

In het kampioenschap zijn we door de DNF helaas afgezakt naar P9. Aankomende zondag tijdens de derde wedstrijd voor het ONK in Lierop gaan we ons uiterste best doen om weer op te klimmen. 

FFM Brou: Direct na de wedstrijd in Berghem vertrokken Thom, Robbe en Jeson met de door T&T Gevelreiniging beschikbaar gestelde bus richting Brou Frankrijk. Na veel kilometers en een korte nacht stond zondag de vierde wedstrijd voor het Franse kampioenschap op het programma. Team99 verdedigd hier de 6de plaats in het kampioenschap en we waren erop gebrand om op deze mooie harde baan goede resultaten neer te zetten. 

Het rijden ging de hele dag super goed. Elke ronde gingen we makkelijker en sneller rijden en er werden mooie inhaal acties gemaakt, het gevoel zat dus goed. Door slechte starts in de eerste en tweede manche moesten Thom en Robbe de races van plaats 17 en 19 beginnen. In de eerste en in de tweede manches kwamen we hierdoor niet verder dan twee keer een 9de plaats. De derde manche gingen we eindelijk goed van start. De race werd begonnen op plaats 8. In de eerste twee ronden wisten Thom en Robbe zich op te werken naar plaats 5. Helaas hadden we in de laatste ronde nog een kleine valpartij waardoor we de 5de plaats moesten afgeven aan Team van Werven van de Boogaart en kwamen we als 6de over de finish. 

Totaal sloten we de dag af op een 7de plaats. In het kampioenschap staat Team99 nog steeds op een mooie 6deplaats. Helaas staan we aanstaande zondag niet aan de start staan bij de laatste wedstrijd in St d’Angely omdat dan de ONK van Lierop op het programma staat. 

21/08/2021  & 22/08/2021

Grand Prix Jinin

Voor dit jaar is er door de FIM en WSC een nieuw format gemaakt wat betreft het aantal manches. Tijdens het GP weekend worden nu 3 manches verreden tellend voor het wereld kampioenschap. Op zaterdag worden de vrije training, kwalificatie tijd training en de 1e manche gereden. Op zondag een Warm-up training, 2e manche en de 3e manche.

De vrije training werd door Thom en Robbe gebruikt om het circuit te verkennen. Het circuit van Jinin is door de hoogte verschillen, mooie schansen, afhangende bochten en de harde ondergrond een uitdagend circuit. Het gevoel op de motor was gelijk goed.

In de kwalificatie tijd training ( Groep A en B ) is het de bedoeling om één snelle ronde te rijden en daarmee een mooie start positie te mogen kiezen achter het starthek voor de races van het weekend. Er werden verschillende rondes gereden maar deze waren niet geheel foutloos waardoor we niet tevreden waren met de op dat moment behaalde 8e tijd. In de laatste minuten van deze training wilde we de tijd nog verbeteren maar dat ging helaas mis. In een snelle linkse bocht hapte het voorwiel in een opgedroogd modder spoor en werden we op hoge snelheid gelanceerd. Zowel Thom als Robbe hadden hier flink wat pijntjes aan over gehouden. De races moesten op het tandvlees gereden worden.

In de 1e en 2e manche werd er door Team99 goed gestart, door een goed tempo te rijden werd er gestreden rond plaats 10, in de slotfases van de manches moesten Thom en Robbe iets inleveren kwa tempo omdat ze last kregen van de pijn van de valpartij. Twee keer werd er gefinisht op de 13de plaats. Tijdens de 3de manche moest er na een slechte start vanaf plaats 24 een inhaal race worden gereden. Thom en Robbe werden afgevlagd op plaats 15 strak achter de nummers 13 en 14.

Met de 14e plaats totaal en 22 WK punten kunnen we zeggen dat we (toch) een goede GP wedstrijd hebben gereden.

De 2de GP wedstrijd van seizoen 2021 in Oss is uitgesteld naar 16 en 17 oktober. Dat betekend dat op 25 en 26 september de 2de GP wedstrijd op de planning staat op het circuit van Lange in Estland.

15/08/2021 

MCLB Oostrozebeke

Een mini GP met bijna 20 teams die volgende week ook aan de start staan op de GP in Jinin.

Door een stevige crash in de eerste ronde begonnen we de race met een ronde achterstand. Daarna zat het tempo er goed in en hebben we de rest van de manche als goede training kunnen gebruiken. In de tweede manche waren we in strijd voor P6, helaas werd na vier rondes de dodemans stekker eruit getrokken door een kluit grond waardoor we 2 plekken verloren.

Eerste Manche: P15

Tweede Manche: P10

08/08/2021 

Belgisch Kampioenschap Rijkevorsel

Wedstrijd om het ritme erin te houden. Door twee slechte starts en een klein foutje de volgende uitslagen:

Eerste Manche: P7

Tweede Manche: P6

Door het rijden van deze wedstrijd op de typische, lastige en zware Belgische baan hebben we toch veel geleerd.

03/07/2021 

ONK Oldebroek

Eerste Manche: P8

Tweede Manche: Super race gereden van P10 naar P5.

Dag-totaal: Super mooi resultaat P3! Tevreden en zeer blij.

30/06/2021 

Zondag 27 juni stond de 2e wedstrijd van het FFM Franse Kampioenschap op het programma voor Team99 in Blargies. Een mooi typisch Frans baantje met harde ondergrond, veel hoogteverschillen en veel stenen. Door de regen die er gevallen was in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd was de baan flink aangetast, hierdoor kwamen er gemene vieze sporen en knippen in de baan te liggen. Na een sterk optreden tijdens de 1e wedstrijd in Huismes was Team99 erop gebrand om ook tijdens de 2e wedstrijd een mooi resultaat neer te zetten.

Tijdtraining: Wij werden ingedeeld in groep A voor de trainingen. In de tijd training heeft Team99 een 4e tijd neergezet. Dit betekende dat we in de 1e manche als 8e naar het hek mochten.

Eerste Manche: Helaas door een slechte start kwamen we in het gedrang te zitten in de eerste bocht. Hierbij vielen we om waardoor Thom zijn knie overstrekte daardoor kon er niet gelijk weer opgestapt worden. Eenmaal weer op de motor met inmiddels 1 ronde achterstand. In onze eerste ronde kwamen Bax en van Luchene voorbij (de nummers 1 en 2 van de race op dat moment) daarna hebben we eigenlijk een super tempo weten te vinden en ging het rijden super. De nummer 3 Prunier kwam nauwelijks dichterbij. Uiteindelijk werd de race op een 17e plaats afgesloten. Helaas niet wat we verwacht hadden maar toch tevreden over de snelheid.

Tweede Manche: Super start! Door een klein foutje in de eerste bocht als 5e de berg op naar boven. Het rijden ging super en snel werd er een actie gemaakt om te proberen P4 over te nemen. Door een foutje bij deze inhaalactie verloren we 2 plekken. Een mooi tempo en met 3 mooie inhaal acties wisten we uiteindelijk toch op te klimmen naar P4. In de laatste 3 ronden kwam van Werven dichterbij, maar acties van hun hebben we kunnen afslaan en zijn we als 4de over de finish gekomen.

Derde Manche: P5 met de start en alleen van Luchene voorbij moeten laten gaan. De gehele race in strijd geweest met Prunier maar helaas geen geslaagde aanval in kunnen zetten. Met als reslutaat 6de over de finish.

Dag-Totaal: Ondanks de valpartij en de slechte uitslag in de eerste manche zijn we 7e geworden in het dag-totaal. In de tussenstand voor het Franse Kampioenschap staan we op een 7e plek met maar een klein verschil naar plek 5 en 6.

Aankomend weekend staan er voor team99 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag 03-07 staat de eerste wedstrijd voor het Open Nederlandskampioenschap (ONK) op het programma in Oldebroek en zondag 04-07 staan we aan de start bij de MCLB wedstrijd in Tielt (Belgie). Bij beide wedstrijden is publiek welkom. Wij zorgen dat de koffie klaarstaat.

Helaas hebben we ook wat minder nieuws betreft 2 GP wedstrijden, helaas zijn de wedstrijden in Strassbessenbach ( Duitsland ) en Roggenburg ( Zwitserland ) gecanceld.

Kaarten voor de wedstrijd in Oldebroek zijn te koop via https://online.eventgoose.com

01/06/2021 

Door het Coronavirus is de start van het wereldkampioenschap uitgesteld en zijn er vele wedstrijden afgelast. Maar er is een lichtpuntje voor Team99. Het team heeft namelijk besloten om deel te gaan nemen aan het Franse kampioenschap.

Op zondag 13 Juni zullen Thom en Robbe hun eerste wedstrijd van het Franse kampioenschap rijden in Huismes. De kalender van het Franse kampioenschap ziet er als volgt uit:

13 juni     -Huismes

27 juni    -Blargies

11 juli      -Frotey-les-Vesoul

5 sept     -Brou

12 sept    -Saint-Jean-dÀngely

Thom en Robbe hebben de afgelopen maanden alles behalve stil gezeten. Naast de vele conditie trainingen hebben we ook vele meters gemaakt op de motor. Samen met deze Franse wedstrijden hopen wij volledig klaar te zijn voor het GP seizoen die na het uitstellen door het Coronavirus op 1 Augustus 2021 van start gaat in Strassbessenbach Duitsland. Na de veranderingen ziet de kalender voor de Grand Prix wedstrijden er zo uit:

1 aug       -Strassbessenbach ( Duitsland )

15 aug      -Lange ( Esland )

22 aug     -Jini ( Tsjechie )

29 aug     -Roggenburg ( Zwitserland )

19 sept     -Oss ( Nederland )

26 sept    -Rudersberg ( Duitsland )

10 okt      -Kramolin ( Tsjechie )

Wij hopen dat deze wedstrijden allemaal door kunnen gaan. We gaan er voor zorgen dat wij als Team99 er klaar voor zijn om goede resultaten te behalen.

Wij willen al onze sponsoren die dit mogelijk maken nogmaals bedanken voor de steun en het vertrouwen in Team99.