Nieuws

04/09/2021  & 05/09/2021

ONK Berghem & FFM Brou

Een druk weekend voor Team99 op het programma. Op zaterdag de tweede wedstrijd van het ONK in Berghem en op zondag de vierde wedstrijd van het Franse kampioenschap in Brou, wat 600 KM van Berghem af ligt. 

ONK Berghem: Het was niet onze beste dag in Berghem. Doordat in de eerste manche de dop van radiateur afschoot stonden we met de motor aan de kant en noteren we een DNF voor deze manche. Gelukkig bleef de schade beperkt tot  geen punten.

De tweede manche ging gelukkig een stuk beter. Na een slechte start kwamen we na drie ronden in ons ritme en reden we een prima inhaal race. We zijn de manche op P8 gefinisht. 

In het kampioenschap zijn we door de DNF helaas afgezakt naar P9. Aankomende zondag tijdens de derde wedstrijd voor het ONK in Lierop gaan we ons uiterste best doen om weer op te klimmen. 

FFM Brou: Direct na de wedstrijd in Berghem vertrokken Thom, Robbe en Jeson met de door T&T Gevelreiniging beschikbaar gestelde bus richting Brou Frankrijk. Na veel kilometers en een korte nacht stond zondag de vierde wedstrijd voor het Franse kampioenschap op het programma. Team99 verdedigd hier de 6de plaats in het kampioenschap en we waren erop gebrand om op deze mooie harde baan goede resultaten neer te zetten. 

Het rijden ging de hele dag super goed. Elke ronde gingen we makkelijker en sneller rijden en er werden mooie inhaal acties gemaakt, het gevoel zat dus goed. Door slechte starts in de eerste en tweede manche moesten Thom en Robbe de races van plaats 17 en 19 beginnen. In de eerste en in de tweede manches kwamen we hierdoor niet verder dan twee keer een 9de plaats. De derde manche gingen we eindelijk goed van start. De race werd begonnen op plaats 8. In de eerste twee ronden wisten Thom en Robbe zich op te werken naar plaats 5. Helaas hadden we in de laatste ronde nog een kleine valpartij waardoor we de 5de plaats moesten afgeven aan Team van Werven van de Boogaart en kwamen we als 6de over de finish. 

Totaal sloten we de dag af op een 7de plaats. In het kampioenschap staat Team99 nog steeds op een mooie 6deplaats. Helaas staan we aanstaande zondag niet aan de start staan bij de laatste wedstrijd in St d’Angely omdat dan de ONK van Lierop op het programma staat. 

21/08/2021  & 22/08/2021

GP Jinin

Voor dit jaar is er door de FIM en WSC een nieuw format gemaakt wat betreft het aantal manches. Tijdens het GP weekend worden nu 3 manches verreden tellend voor het wereld kampioenschap. Op zaterdag worden de vrije training, kwalificatie tijd training en de 1e manche gereden. Op zondag een Warm-up training, 2e manche en de 3e manche.

De vrije training werd door Thom en Robbe gebruikt om het circuit te verkennen. Het circuit van Jinin is door de hoogte verschillen, mooie schansen, afhangende bochten en de harde ondergrond een uitdagend circuit. Het gevoel op de motor was gelijk goed.

In de kwalificatie tijd training ( Groep A en B ) is het de bedoeling om één snelle ronde te rijden en daarmee een mooie start positie te mogen kiezen achter het starthek voor de races van het weekend. Er werden verschillende rondes gereden maar deze waren niet geheel foutloos waardoor we niet tevreden waren met de op dat moment behaalde 8e tijd. In de laatste minuten van deze training wilde we de tijd nog verbeteren maar dat ging helaas mis. In een snelle linkse bocht hapte het voorwiel in een opgedroogd modder spoor en werden we op hoge snelheid gelanceerd. Zowel Thom als Robbe hadden hier flink wat pijntjes aan over gehouden. De races moesten op het tandvlees gereden worden.

In de 1e en 2e manche werd er door Team99 goed gestart, door een goed tempo te rijden werd er gestreden rond plaats 10, in de slotfases van de manches moesten Thom en Robbe iets inleveren kwa tempo omdat ze last kregen van de pijn van de valpartij. Twee keer werd er gefinisht op de 13de plaats. Tijdens de 3de manche moest er na een slechte start vanaf plaats 24 een inhaal race worden gereden. Thom en Robbe werden afgevlagd op plaats 15 strak achter de nummers 13 en 14.

Met de 14e plaats totaal en 22 WK punten kunnen we zeggen dat we (toch) een goede GP wedstrijd hebben gereden.

De 2de GP wedstrijd van seizoen 2021 in Oss is uitgesteld naar 16 en 17 oktober. Dat betekend dat op 25 en 26 september de 2de GP wedstrijd op de planning staat op het circuit van Lange in Estland.

15/08/2021 

MCLB Oostrozebeke

Een mini GP met bijna 20 teams die volgende week ook aan de start staan op de GP in Jinin.

Door een stevige crash in de eerste ronde begonnen we de race met een ronde achterstand. Daarna zat het tempo er goed in en hebben we de rest van de manche als goede training kunnen gebruiken. In de tweede manche waren we in strijd voor P6, helaas werd na vier rondes de dodemans stekker eruit getrokken door een kluit grond waardoor we 2 plekken verloren.

Eerste Manche: P15

Tweede Manche: P10

08/08/2021 

Belgisch Kampioenschap Rijkevorsel

Wedstrijd om het ritme erin te houden. Door twee slechte starts en een klein foutje de volgende uitslagen:

Eerste Manche: P7

Tweede Manche: P6

Door het rijden van deze wedstrijd op de typische, lastige en zware Belgische baan hebben we toch veel geleerd.

03/07/2021 

ONK Oldebroek

Eerste Manche: P8

Tweede Manche: Super race gereden van P10 naar P5.

Dag-totaal: Super mooi resultaat P3! Tevreden en zeer blij.

30/06/2021 

Zondag 27 juni stond de 2e wedstrijd van het FFM Franse Kampioenschap op het programma voor Team99 in Blargies. Een mooi typisch Frans baantje met harde ondergrond, veel hoogteverschillen en veel stenen. Door de regen die er gevallen was in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd was de baan flink aangetast, hierdoor kwamen er gemene vieze sporen en knippen in de baan te liggen. Na een sterk optreden tijdens de 1e wedstrijd in Huismes was Team99 erop gebrand om ook tijdens de 2e wedstrijd een mooi resultaat neer te zetten.

Tijdtraining: Wij werden ingedeeld in groep A voor de trainingen. In de tijd training heeft Team99 een 4e tijd neergezet. Dit betekende dat we in de 1e manche als 8e naar het hek mochten.

Eerste Manche: Helaas door een slechte start kwamen we in het gedrang te zitten in de eerste bocht. Hierbij vielen we om waardoor Thom zijn knie overstrekte daardoor kon er niet gelijk weer opgestapt worden. Eenmaal weer op de motor met inmiddels 1 ronde achterstand. In onze eerste ronde kwamen Bax en van Luchene voorbij (de nummers 1 en 2 van de race op dat moment) daarna hebben we eigenlijk een super tempo weten te vinden en ging het rijden super. De nummer 3 Prunier kwam nauwelijks dichterbij. Uiteindelijk werd de race op een 17e plaats afgesloten. Helaas niet wat we verwacht hadden maar toch tevreden over de snelheid.

Tweede Manche: Super start! Door een klein foutje in de eerste bocht als 5e de berg op naar boven. Het rijden ging super en snel werd er een actie gemaakt om te proberen P4 over te nemen. Door een foutje bij deze inhaalactie verloren we 2 plekken. Een mooi tempo en met 3 mooie inhaal acties wisten we uiteindelijk toch op te klimmen naar P4. In de laatste 3 ronden kwam van Werven dichterbij, maar acties van hun hebben we kunnen afslaan en zijn we als 4de over de finish gekomen.

Derde Manche: P5 met de start en alleen van Luchene voorbij moeten laten gaan. De gehele race in strijd geweest met Prunier maar helaas geen geslaagde aanval in kunnen zetten. Met als reslutaat 6de over de finish.

Dag-Totaal: Ondanks de valpartij en de slechte uitslag in de eerste manche zijn we 7e geworden in het dag-totaal. In de tussenstand voor het Franse Kampioenschap staan we op een 7e plek met maar een klein verschil naar plek 5 en 6.

Aankomend weekend staan er voor team99 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag 03-07 staat de eerste wedstrijd voor het Open Nederlandskampioenschap (ONK) op het programma in Oldebroek en zondag 04-07 staan we aan de start bij de MCLB wedstrijd in Tielt (Belgie). Bij beide wedstrijden is publiek welkom. Wij zorgen dat de koffie klaarstaat.

Helaas hebben we ook wat minder nieuws betreft 2 GP wedstrijden, helaas zijn de wedstrijden in Strassbessenbach ( Duitsland ) en Roggenburg ( Zwitserland ) gecanceld.

Kaarten voor de wedstrijd in Oldebroek zijn te koop via https://online.eventgoose.com

01/06/2021 

Door het Coronavirus is de start van het wereldkampioenschap uitgesteld en zijn er vele wedstrijden afgelast. Maar er is een lichtpuntje voor Team99. Het team heeft namelijk besloten om deel te gaan nemen aan het Franse kampioenschap.

Op zondag 13 Juni zullen Thom en Robbe hun eerste wedstrijd van het Franse kampioenschap rijden in Huismes. De kalender van het Franse kampioenschap ziet er als volgt uit:

13 juni     -Huismes

27 juni    -Blargies

11 juli      -Frotey-les-Vesoul

5 sept     -Brou

12 sept    -Saint-Jean-dÀngely

Thom en Robbe hebben de afgelopen maanden alles behalve stil gezeten. Naast de vele conditie trainingen hebben we ook vele meters gemaakt op de motor. Samen met deze Franse wedstrijden hopen wij volledig klaar te zijn voor het GP seizoen die na het uitstellen door het Coronavirus op 1 Augustus 2021 van start gaat in Strassbessenbach Duitsland. Na de veranderingen ziet de kalender voor de GP wedstrijden er zo uit:

1 aug       -Strassbessenbach ( Duitsland )

15 aug      -Lange ( Esland )

22 aug     -Jini ( Tsjechie )

29 aug     -Roggenburg ( Zwitserland )

19 sept     -Oss ( Nederland )

26 sept    -Rudersberg ( Duitsland )

10 okt      -Kramolin ( Tsjechie )

Wij hopen dat deze wedstrijden allemaal door kunnen gaan. We gaan er voor zorgen dat wij als Team99 er klaar voor zijn om goede resultaten te behalen.

Wij willen al onze sponsoren die dit mogelijk maken nogmaals bedanken voor de steun en het vertrouwen in Team99.